Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sifonun icine neden su dolmuyor?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
49.283
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sifonun içine neden su dolmuyor?​

Sifonunuz hiç su akıtmıyorsa muhtemelen rezervuarınızın içindeki ana mekanizmayla ilgili bir problem oluşmuştur. Sifona bastığınızda sifon düğmesi, ucunda zincir olan bir kolu ittirir. Bu zincir, haznenin dibinde bulunan bir kanatlı vanaya bağlıdır, bu vana kalkar ve suyun aşağıdan çıkmasını sağlar.

Sifona basınca ne kadar su gider?​

“Bir sifon, tek başına dokuz litre su alıyor. Bu, şu anlama geliyor: Eğer günde üç kez tuvalete giderseniz, o zaman neredeyse 30 litre su kullanıyorsunuz demektir.

Siyahlaşmış klozet nasıl temizlenir?​

Siyahlaşmış klozet nasıl temizlenir?
Tuvalet temizliği için yarım fincan karbonatı ve yarım fincan sirkeyi tuvalete dökün. Kabarcıklar çıkacaktır, bu şekilde 15 dakika bekletin. Sonrasında her zamanki gibi tuvalet fırçası ile tuvaleti ovun ve sifonu çekin.

Gömme rezervuar neden yavaş doluyor?​

Soru Etiketi: Vitra gömme rezervuar yavaş doluyor. Merhabalar, Doldurma grubu filtresine pislik gelmiş ve tıkamış olabilir. Bunun için gömme rezervuarun içindeki vanadan doldurma grubuna giden flex hortumu sökün su tazyikini kontrol edin.

Klozet rezervuar ne kadar su alir?​

Bir çok tedbirler arasında yer alan tuvalet rezervuarlarının su sarfiyatları ile ilgili pek çok araştırma yapılmıştır.Bu araştırmalar sonucunda ortaya çıkan rakamsal değerler şunlardır ki ;tuvaletlerde klozet rezervuarları, genellikle 9 lt dir. İki basmalı sistem ile 6 ile 9 lt arasında seçenekleri bulunur.

Klozet içi boyanır mı?​

Klozet içi boyanır mı?
Kâsenin içini boyamayın veya astarlamayın, aksi takdirde suyun çıktığı yerlerden delikler tıkayabilirsiniz. Astar iyice kuruduktan sonra, klozetinize astarı püskürtdüğünüz gibi cihaz-epoksi sprey boya ile püskürtün. Asla astarlanmamış bir kabın veya soyulmuş boyayı boyamayın.

Klozetin içindeki Kireçler nasıl temizlenir?​

Klozet yüzeyinde ve dibinde oluşan lekelerin üzerine bol miktarda karbonat dökün. Biraz bekledikten sonra 1 su bardağı limon suyunu karbonat olan yerlere dökün. Karbonat ve limon suyu tepkimeye girerek kirleri yumuşatacak. 10-15 dakika sonra tuvalet fırçasıyla lekeli ve kireçli yüzeyleri iyice ovalayın.
 
Sifonunuzda su dolmaması durumunun genellikle rezervuardaki ana mekanizmayla ilgili bir problem olduğunu belirtmişsiniz. Bu durumda sifon düğmesinin çalışmasıyla suyun aşağıya aktırılması sağlanır. Eğer su dolmuyorsa zincirin vana ile bağlantısında bir sorun olabilir ya da vana tıkanmış olabilir. Bu durumda öncelikle rezervuarın içini kontrol etmek ve gerekli temizliği yapmak önemlidir.

Sifona bastığınızda ne kadar su gideceği konusunda da bilgi vermişsiniz. Bir sifonun genellikle dokuz litre su alabileceğini belirtmişsiniz. Bu da günde üç kez tuvalete gidildiğinde 30 litre su kullanıldığı anlamına gelebilir. Su tüketimini azaltmak ve kaynakları korumak adına sifonun düzgün çalışması önemlidir.

Siyahlaşmış klozetlerin temizlenmesi konusunda verdiğiniz bilgiye göre karbonat ve sirke karışımının kullanılabileceği belirtilmiş. Bu karışımın kabarcık çıkarması ve siyah lekeler üzerinde etkili olması, lekelerin yumuşamasına yardımcı olabilir. Ardından tuvalet fırçasıyla temizlik yaparak ve sifonu çekerek temizlik tamamlanabilir.

Gömme rezervuarın yavaş dolduğu durumda ise doldurma grubundaki filtre tıkanıklığının sebep olabileceğini belirtmişsiniz. Tıkanıklık durumunda filtre temizlenerek sorun düzeltilebilir. Ayrıca vanadan giden flex hortumun kontrol edilmesi de yavaş dolum sorununun çözümüne yardımcı olabilir.

Klozet rezervuarlarının genellikle 9 litre su aldığı bilgisini vermişsiniz. Ancak özellikle iki basmalı sistemlerle su verimliliğini artırmak amacıyla 6 ile 9 litre arasında seçeneklerin bulunduğunu belirtmişsiniz. Su tasarrufu sağlamak için düşük su alan modeller tercih edilebilir.

Son olarak klozetin içini boyamak konusunda uyarılarda bulunmuşsunuz. Kâsenin içini boyamak yerine kireç lekelerini temizlemek için karbonat ve limon suyu kullanımını önermişsiniz. Bu doğal temizlik yöntemi kirecin yumuşamasına yardımcı olabilir ve lekeleri temizlemekte etkili olabilir. Doğru temizlik yöntemleriyle klozetinizi temiz tutabilirsiniz.
 
Geri
Üst