AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sifirdan 2 cikar mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sıfırdan 2 çıkar mı?​

0’dan 2 çıkmaz.

Sıfırdan herhangi bir sayı çıkar mı?​

Toplamada toplandığı sayıyı değiştirmeyen etkisiz, çarpmada sonucu sıfır yapan yutan, bölmede ise bir sayıya bölündüğünde 0 sonucu çıkar. Ancak bir sayıyı böldüğünde sonuç tanımsızdır. 0 sayısı pozitif ve negatif olmayan bir sayıdır. “0” Roma rakamlarında gösterilemeyen tek rakamdır.
Alt alta çıkarma nasıl yapılır?
Alt alta çıkarma işlemini, birler basamağından başlayarak adım adım yaparız. Her adımda bir üst basamağa geçeriz. Eksilenin ve çıkanın aynı basamakta bulunan rakamlarına bağlı olarak iki farklı durumla karşılaşabiliriz.
Üçlü çıkarma işlemi diye bir şey var mı?
İki basamaklı veya üç basamaklı sayılar ile çıkarma işlemi gerçekleştirebiliriz. Rakamlar kaç basamaklı olursa olsun iki farklı şekilde çıkarma işlemi yapılır. Bunlardan biri onluk bozma gerektirir diğeri ise onluk bozma gerektirmez.

0 ın bir sayıya bölümü nedir?​

0/sayi net sifirdir. sayi/0 tam oyle olmasa da sonsuz “kabul edilir”. pekala bolen sayimizi sifira yaklastirdigimizda sayimizin buyudugunu goruyoruz, yani 1’i boldugumuz sayi ne kadar ufalir sifira yaklasirsa sonuc o kadar buyuyor, buna dayanarak 1/0 = +sonsuz diyebiliriz.

0 1 e bölünür mü?​

Herhangi bir reel sayının sıfıra bölümü tanımsızdır. Bölme işleminde sıfır ile bölüm tanımlı değildir. Ayrıca sonsuz da değildir. Bölümün sonucu pozitif sonsuz ya da negatif sonsuz olabilir.
Zihinden çıkarma işlemleri nasıl yapılır?
Bu işlemi yaparken Elimizde bulunan sayıları onluk ve birliklerine ayırarak zihinden çıkarma işlemi yapacağız. Öncelikle 55 sayısını 50 ondalık ve 5 birlik sayısına böldük. Daha sonra 30 sayısını ise yine 30 ondalık ve 0 birlik şeklinde ayırdık. Ardından çıkarma işlemini yaparak kalan sayılar topladık.
Verilmeyen çıkarma işlemi nasıl yapılır?
Bir çıkarma işleminde eksilen verilmemişse, bu sayıyı bulabilmek için çıkan ile farkı toplarız.
Onluk bozarak çıkarma işlemi çift rakamlı sayılar üzerinden gerçekleştirilir. Basit bir örnekle bu anlattıklarımı pekiştirelim. Örneğin 35 3 onluk + 5 birlik yani birlik kısmı 15 olur. 17 1 onluk + 7 birlik 18 olur. Bu işlemde onluk bozarak işlem yapmış olduk.
Sıfır bölü sıfır kaç eder?
sonucu tanımsız olan matematiksel ifade. limit sonucu olarak gecerli degildir.
1 bölü 0 tanımsız mıdır?
1/0 tanımsız olduğu için bütün sonuçlar tanımsızdır. Yani bir sayının sıfıra bölümü tanımsızdır.

Zihinden çıkarma işlemleri yan yana da yapılabilir mi?​

Doğru mu yanlış mı? Cevap: Yan yana.

Zihinden çıkarma isleminde Onluklar Cikarilmasi yeterli midir?​

Not: Zihinden çıkarma işlemi yaparken mutlaka her zaman onluk kısımdan başlamanız gerekiyor. Daha sonra onluk kısımda çıkarma işlemi yaparak yanına sıfır ekleyin ve işlemi tamamlayın.
Çarpma işleminde verilmeyeni bulmak için ne yapılır?
BÖLÜM 2: ÇARPMADA VERİLMEYEN SAYILARI BULMA İlk çarpanla ikinci çarpanın basamakları birler basamağından başlayarak tek tek çarpılır. Bulunan sonuçlar çarpım çizgisi ile toplam çizgisinin arasına birer basamak sola kaydırılarak yazılır. Çarpma işleminin sonucu, toplam çizgisinin altına yazılır.
 
Geri
Üst