AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sifir traktorlerde OTV indirimi var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sıfır traktörlerde ÖTV indirimi var mı?​

Traktörde ÖTV yok, KDV yüzde 8 Sadece yüzde 8 oranında Katma Değer Vergisi(KDV) var. İkinci el traktörde ise KDV yüzde 1. Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden ithal edilen traktörlerde yüzde 21 vergi uygulanıyor.

Traktörlere zam geldi mi?​

Kurların yükselmesiyle birlikte gübre ve yem fiyatlarına artık günlük zam gelmeye başlarken, bir kötü haber de traktör piyasasından geldi. Traktör fiyatları da zamlanırken, yerli üretim 100 HP kabin klimalı bir traktörün fiyatı yaklaşık 400 bin lira oldu.
Elektrikli traktör de son durum ne?
Önder Yol ve Ziraat Girişim Sermayesi ortaklığında kurulan ZY Elektrikli Traktör tarafından üretilen ilk nesil prototip araçlar, 39 farklı alanda yapılan testlerin ardından başarılı bir sonuç ortaya koyunca seri üretime geçilmesinin kararı alındı.
2022 Konya Tarım Fuarında kaç traktör satıldı?
KTO-TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlenen Konya Tarım Fuarı’nda açıklamalarda bulunan TürkTraktör Ticari Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Canbeyli, Türkiye traktör üretiminin yaklaşık yüzde 75’ini kendilerinin karşıladıklarını, 130’dan fazla ülkeye 16 bin 176 traktör ihracatı gerçekleştirdiklerini söyledi.

Traktör özel tüketim vergisine tabi midir?​

Zira traktörler ÖTV ve MTV‟ye tabi tutulmazken, KDV‟te tabi tutulmakta ve GV açısından da zirai kazançların vergilendirilme usulünün belirlenmesinde bir kriter olarak değerlendirilmektedir. Gelir vergisi uygulamasında zirai kazançların vergilendirilmesi usulünün belirlenmesinde traktörlerin etkili olduğu görülmektedir.

2021 yüzde 50 ÖTV dilimine giren araçlar hangileri?​

Yüzde 50’den Fazla ÖTV İndirim Dilimine Giren Otomobiller
Türk Traktör sahibi kim?
TürkTraktör, Türkiye’nin en büyük holdinglerinden biri olan Koç Holding A.Ş. ile dünyanın en büyük tarımsal ekipman üreticilerinden biri olan CNH Industrial’ın eşit ortaklığında yönetilmektedir.
Traktör fiyatları ne kadar?
Traktör Sahibinden Fiyatları

Elektrikli traktör seri üretime ne zaman geçecek?​

“Orta boy elektrikli traktör 2022’de seri üretime girecek” En büyük boy traktörlerin ise dünyada yaklaşık 130 beygir gücünde olduğuna dikkati çeken Yol, şu değerlendirmede bulundu: “Biz bu traktörü de yaklaşık 320 beygir olarak piyasaya çıkartıyoruz. 1000 beygire kadar da çıkabilecek sistemleri koyacağız.

ZY elektrikli traktör ne zaman gelecek?​

“Orta boy elektrikli traktör 2022’de seri üretime girecek” Bu da hem büyük traktörlerin yapmış olduğu işleri yapacak hem de yurt dışında ‘Canavarlar’ diye adlandırılan traktörlerin de yaptığı bütün işleri yerine getirecek. Bu traktörlerimizin en büyük özelliği sessiz ve kokusuz olması.
Konya Tarım Fuarında ne kadar traktör satıldı?
Konya’da bir çiftçi milyonluk traktör satın aldı. Söz konusu traktör dünyaca ünlü bir marka. Traktör teknik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Konya Tarım Fuarı kısa süre önce sona erdi.
Konya Tarim Fuarinda kac traktör satildi?
Satış anlamında 100’e yakın traktör satışı gerçekleştirdik. Ben bu fuara 15 yıldır katılıyorum bu sene beni heyecanlandıran en önemli olay yeni genç çiftçilerin tarıma yönelmesi. Daha önce orta yaş ve üzeri vardı ama bu sene 20’li yaşlarda yeni çiftçiler gördük. Çiftçiliğe, tarıma bir talep var.

Hangi taşıtlar özel tüketim vergisine tabi değildir?​

Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (3) numaralı bendinin (a) alt bendine göre, Kanuna ekli (II) sayılı listede yer alan uçak ve helikopterlerin Türk Hava Kurumu tarafından ilk iktisabı ÖTV’den müstesnadır.

Özel tüketim vergisini kim çıkardı?​

Özel Tüketim Vergisi (ÖTV), belirli mal veya ürünler üzerinden maktu veya oransal olarak alınan bir harcama vergisidir. İlk olarak Avrupa Birliği ile uyum çerçevesinde yapılan kanun değişiklikleriyle gündeme gelmiş ve yine aynı amaçla 2002 yılında 4760 sayılı kanun ile kabul edilmiştir.
2022 yüzde 50 ÖTV dilimine giren araçlar hangileri?
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni ÖTV düzenlemesine göre 2022 yılında vergi dilimleri ve fiyatları değişen bazı araçlar şu şekildedir:

Geri