- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sıfır atık kumbaraları nereden alınır?
Tüm geri dönüşüm kumbara taleplerinizi öncelikle belediyenize bildirmelisiniz. Belediyelerin hazırlamış oldu ambalaj atık yönetim planları kapsamında kumbaralar yerleştirilmektedir.Kimyasal atıkları nereye verebiliriz?
PTT Şubeleri, okullar, üniversiteler, organize sanayi bölgeleri, muhtarlıklar, camiler, marketlerde (BİM, TESCO, KİPA, CARREFOUR, MİGROS, METRO GROSMARKET, TEKNOSA, KOÇTAŞ, PRAKTİKER gibi) atık pil toplama noktaları bulunmaktadır.
Atık kağıt toplama neden yasaklandı?
Baskınları başlatan İstanbul Valiliği’ne göre bunun nedeni “izinsiz-ruhsatsız atık toplama ve ayırma faaliyetlerinin, başta çevre ve halk sağlığı sorunları olmak üzere, kayıtdışı ve sağlıksız koşullarda istihdama yol açması, kamu zararı ve haksız kazanca sebebiyet vermesi…”Sıfır atık Yetki Belgesi nasıl alınır?
Sıfır atık belgesini vermek üzere, Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri yetkilendirilmiştir. temel seviyede sıfır atık belgesi almakla yükümlüdür. Sıfır atık belgesini almak üzere başvurular Sıfır Atık Bilgi Sistemi üzerinden yapılır.
Artık hurda kitaplar çöpe değil firmamız sayesinde geri dönüşüme gitmektedir. Artık sizler de adresten hurda kitap satabilirsiniz.
Kimyasal atıkları kim topluyor?
Ambalaj atıkları kontrolü yönetmeliği kapsamında il, ilçe ve ilk kademe belediyeleri, ambalaj atıklarınızın ayrı toplanması konusunda yönetim planı hazırlamak ve atıklarınızı toplamak veya toplattırmak ile yükümlüdür.
Kimyasal atıklar nasıl yok edilir?
Arıtma: Atıklar fiziksel, biyolojik yada kimyasal arıtma ile atık tehlikesiz veya daha az tehlikeli hale getirilebilir. Bertaraf: Atık oluşumunun kaçınılmaz olduğu ve yukarıda belirtilen işlemlerin uygulanamadığı durumlarda değerlendirilemeyen atıklar yakma, depolama gibi metotlarla bertaraf edilir.Kağıt toplayıcılar yasak mı?
Kanunen kağıt toplayıcılığı diye bir sektör yok. İşçilerin topladıkları atıklar firmalar tarafından belgelendiriliyor ancak toplayıcıların yasal statüleri, dolayısıyla herhangi bir güvenceleri yok.
Sıfır Atık belgesi almak zorunlu mu?
Söz konusu yönetmeliğin Ek-1′ inde yer alan aşağıda bilgileri yer alan bina ve yerleşkelerin 31.12.2020 tarihine kadar sıfır atık yönetim sistemlerini oluşturarak, temel seviye belgeleri almaları zorunludur.Okullarda Sıfır Atık başvurusu nasıl yapılır?
Okul/kurum Müdürleri Tarafından https://ecbs.cevre.gov.tr/ adresinden Entegre Çevre Bilgi Sistemi’ ne giriş yapılır. Örnek olarak Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü gösterilmiştir. Tesis ve Şube Listesinden başvuru yapılacak kurum seçilir.
Hurda Kağıt – Karton Fiyatları