AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sifattan once ne gelir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
53.739
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sıfattan önce ne gelir?​

► Türkçede olduğu gibi İngilizce’de de sıfatlar, niteledikleri isimlerden önce gelirler. Tekil, çoğul farketmez. ► Bir isimden önce birden fazla sıfat gelebilir. Sıfatların araları virgül ile ayrılabilir veya virgülsüz de yazılabilir.

Sıfat cümlede nasıl kullanılır?​

Sıfatın sözlük tanımı ismi niteleyen ön addır. Bu tanım İngilizcede de değişmez, yine ismin önüne gelecek şekilde kullanırız sıfatı. Konuşurken, cümle kurarken sıfat kullanmamızın en belirgin yararı şudur: cümleyi uzun uzun kurmamıza gerek kalmadan gerekli sözcüğü hemen koyuveririz.

Sıfat Nedir Nerelerde Kullanılır?​

Sıfat Nedir Nerelerde Kullanılır?
İsimlerin önüne gelmek suretiyle şekil, renk ve durum gibi birçok etmeni niteleyen ve belirten sözcükler sıfat olarak bilinmektedir. Genel olarak ismin önüne geçerler ve ismi daha net şekilde tanımlarlar. Böylece anlatılan varlığın ne gibi özellikleri olduğu daha detaylı biçimde anlaşılabilmektedir.

Sıfatlardan önce A An gelir mi?​

► İsimler sessiz bir harf ile başlıyorsa önüne (a), sesli bir harf ile başlıyorsa (an) getirilir. ► “ a ve an “ sadece isimlerin önüne gelir, sıfat veya fiilerin önüne kesinlikle gelmez.

Ingilizce sıfat cümleleri nasıl kurulur?​

Sıfatlar her zaman isimden önce gelmektedir. Tek başlarına ise isim yerine kullanılamazlar. -a ve -an ekleri hiçbir zaman isim ile sıfat arasına girmemektedir. Her zaman sıfattan önce kullanılır.

Difficult sıfat mı?​

Difficult sıfat mı?
Sıfat zor, güç, müşkül. Cutting down the tree was difficult. It is difficult to deny/to believe that … Sıfat çetin, anlaşılması zor, karışık, muğlâk.

Sıfat nedir ödev?​

Sıfat ya da ön ad; isimlerin ya da diğer sıfatların önüne gelerek onları miktar, sıra, konum, renk, biçim, bıraktığı izlenim gibi çeşitli yönlerden tanımlayan, tarif eden kelime türü. Sıfat ile nitelediği veya belirttiği ismin oluşturduğu kelime grubuna “sıfat tamlaması” denir.

Sıfatlar kaça ayrılır ve nelerdir?​

Bu dört tür şunlardır: İşaret Sıfatları Sayı Sıfatları Belgisiz (belirsizlik) Sıfatları
 
Sıfattan önce ne gelir sorusuna verilen cevapta, Türkçe ve İngilizce'de sıfatların niteledikleri isimlerden önce geldiği belirtilmiş. Ayrıca sıfatların aralarının virgül ile ayrılabileceği ya da virgülsüz de yazılabileceği vurgulanmış.

Sıfatın cümlede nasıl kullanıldığına dair açıklamada ise sıfatın sözlük tanımı olan ismi niteleyen ön addır ifadesine yer verilmiş. Sıfatın ismin önüne gelerek cümlenin uzatılmadan gerekli sözcüğü hemen eklemeye yarayan bir yapı olduğu vurgulanmış.

Sıfat nedir nerelerde kullanılır sorusunu ele alan bölümde ise sıfatların isimlerin önüne gelerek şekil, renk, durum gibi birçok özelliği tanımladığı ve belirttiği belirtilmiş. İsimlere eklenen sıfatların ismi daha detaylı bir şekilde tanımlama imkanı sağladığı ifade edilmiş.

"Sıfatlardan önce A An gelir mi?" başlıklı bölümde, İngilizce'de isimlerin başlangıcına "a" harfi ile başlayanların yanında "an" harfi ile başlayanlarının kullanımı hakkında bilgi verilmiş. Sadece isimlerin önüne geldiği belirtilirken, sıfat ve fiillerin önüne kesinlikle gelmeyeceği vurgulanmış.

Dilimize İngilizce sıfat cümleleri nasıl kurulur? başlığı altında değinilen bölümde, sıfatların her zaman isimden önce yer aldığı ve tek başlarına isim yerine kullanılamadığı anlatılmış. Ayrıca "-a" ve "-an" eklerinin de, sıfat ile isim arasına girmeden sadece sıfattan önce kullanıldığı aktarılmış.

"Difficult sıfat mı?" başlıklı bölümde "difficult" kelimesinin bir sıfat olduğu ve zor, güç anlamına geldiği belirtilmiş. İki örnek cümleyle sıfatın kullanımı da gösterilerek açıklanmış.

Sıfat nedir ödev? başlığı altında, sıfatın isimleri veya diğer sıfatları niteleyerek tanımlayan bir kelime türü olduğu ve sıfat tamlaması kavramına da değinildiği görülüyor.

Son olarak, Sıfatlar kaça ayrılır ve nelerdir? başlığı altındaki kısımda sıfatların işaret sıfatları, sayı sıfatları ve belirsizlik sıfatları olmak üzere dört türe ayrıldığı belirtilmiştir.
 
Geri
Üst