AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sifali bitkiler hangi bitkilerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şifalı bitkiler hangi bitkilerdir?​

Şifalı bitkiler ve tedavi ettikleri hastalıklar! Nar, keten tohumu, tarçın, pırasa, çörek otu, soğan, badem ve daha pek çok şifalı bitki kanserden kal-damar sağlığına, Alzheimer’dan uykusuzluğa, diyabetten anne sütü yetersizliğine kadar onlarca rahatsızlığın önlenmesi ve giderilmesine yardımcı olabilir.

Bitki çayına ne konur?​

Yaprak bitki çayı demleme: Ihlamur, yeşil çay, sinameki, anason, adaçayı, biberiye, gül, papatya, , kuşburnu, hibisküs gibi şifa deposu bitkilerin demlenmesi yaprak bitki çayı demleme sınıfında yer alır. Yapılışı: Klor oranı düşük ve kaliteli içme suyu kaynatılmalıdır.
Hangi bitkiler Kaynatılmaz?
Özellikle kış mevsiminde çok fazla tüketilen ıhlamur, kekik, kuşburnu ve ada çayı gibi bitkisel çaylar dakikalarca kaynatılmamalı. Bitkiler yanlış kullanıldığında en ağır olarak ölümlere neden olabilir.

Bitki çaylarını karıştırıp içmek zararlı mı?​

Grip ve soğuk algınlığını daha çabuk atlatmak amacıyla içilen bitki çaylarını tüketirken dikkat! Bitkileri birbiriyle karıştırmak, bitki çaylarının etkisini azaltıyor.

Bitki çayı karışımı nasıl yapılır?​

MALZEMELER
- 1 tutam tarhun otu.
- 1 tutam biberiye otu.
- 1 tutam limon otu.
- 1 tutam papatya kurusu.
- 1 tutam yeşil çay – 3 su bardağı su.
- Bal (servis için)
Karışık bitki çayı kilo verdirir mi?
Doç. Dr. Halil Coşkun, bitki çaylarının zayıflama amacı ile kullanılmasının doğru olmadığını belirterek “Bitki çaylarının bilinçsiz şekilde tüketilmesi yarar yerine zarar getirebilir. Böbreklerde toksik etki yapabilir hatta zehirlenmelere yol açabilir” dedi.
Siyah çay yerine; yeşil çay, papatya çayı, hatmi çayı, kuşburnu çayı, rezene, ıhlamur, adaçayı, yasemin çayı, mısır püskülü çayı, ısırgan otu çayı, biberiye çayı, melisa çayı, kekik çayı gibi değişik bitki çaylarını tek başlarına ya da birbirleri ile karıştırarak içebilirsiniz.
 
Geri
Üst