AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Siddet nasil yok edilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şiddet nasıl yok edilir?​

Psikolojik şiddete maruz kalan bireyler Aile, Kadın, Çocuk ve Özürlü Sosyal Hizmet Danışma Hattı (183), Acil Servis (112), Polis (155), Jandarma (156) ve Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı (0212 656 96 96) numaralarıyla iletişime geçip yardım çağrısında bulunabilirler.
Şiddeti engellemek için neler yapabiliriz?
Öfke, stres ve zorluklarla başa çıkma sorumluluğu vardır ve geliştirilmelidir. Kötü günlerin de geçeceği, problem çözme tekniklerinin öğrenilebildiği, geliştirilebildiği hatırlanmalıdır. Çocuklara örnek olunarak herkesin hiddet duyduğu, kızdığı ama bunu şiddete dönüştürmediği kontrol çabasının gerektiği öğretilmelidir.

Şiddet goren birine nasil Davranmali?​

Şiddet gören birine nasıl yardım edebilirsiniz?
- Şiddete uğrayan bir tanıdığınıza nasıl yardım edebilirsiniz? Aile içi şiddet sadece bir “aile meselesi” değildir.
- Dinleyin:
- İlgilenin:
- Yardım alması için destek olun:
- Bilgi verin:
- Kararlarına saygı gösterin:
- Korunmasına yardımcı olun:
- Lütfen unutmayın:
Küsmek psikolojik şiddet midir?
Tehdit, aşağılama, aşırı ve acımasızca eleştirme, manipülasyon, isim takma, emir verme, küfretme, alay etme, hakaret etme, duygusal olarak ihmal etme, küçümseme, pasif agresif davranışlar (küsmek, surat asmak, terk etmekle tehdit etmek…) sergilemek psikolojik şiddetin örneklerindendir.

Aile şiddetinden nasıl kurtulunur?​

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan ALO 183 hattı, şiddete uğrayan ya da uğrama tehlikesi bulunan ve desteğe gereksinimi olan kişilere psikolojik, hukuki ve ekonomik alanda danışmanlık sunmakta ve yararlanabilecekleri hizmet kuruluşları konusunda bilgi vermektedir.
Kadına yönelik şiddetle ilgili neler yapılabilir?
Kadına karşı şiddetle mücadele toplumsal düzeyde ortak ve kararlı bir şekilde yürütülmeli, kadına karşı şiddeti doğuran ve devamlı hale getiren olumsuz tutum ve davranışları ortadan kaldırmak için sosyal farkındalık oluşturularak, toplumdaki bireylerin kadına karşı bakış açısında olumlu değişimlere sebebiyet verecek …

Şiddet goren birine nasil yardim edilir?​

Psikolojik şiddet nasıl fark edilir?
Psikolojik şiddet uygulayan fail bağırma, korkutma, küfür etme, tehdit, hakaret, küçük düşürme, devamlı eleştirme, mağdurun hareketlerini, giyimini, başkalarıyla ilişkilerini denetleme, sınırlama, değersizlik duygusu uyandırma gibi yollarla sistematik olarak mağdura duygusal baskı uygular.

Kadına karşı şiddetin cezası nedir?​

İşkence suçunun kadına karşı işlenmesi halinde cezanın 3 yıl olan alt sınırı 5 yıl hapse çıkarılacak. Eziyet suçunun kadına karşı işlenmesi halinde cezanın 2 yıl olan alt sınırı 2 yıl 6 ay hapse yükseltilecek.
Ailesinden şiddet gören kişi ne yapmalı?

Çocuk ailesini şikayet edebilir mi?​

* Öncelikle 155, jandarma bölgesinde 156, SHÇEK hattı 183 ve Hürriyet Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na (212) 656 96 96 ya da (549) 656 96 96 ya da bölgedeki çocuk karakoluna ihbarda bulunmak gerekir. * Şikayette bulunacak kişi doğrudan savcılığa ya da çocuk mahkemesine de şikayette gidebilir.
 
Geri
Üst