Sicak yemek en fazla kac saat sicak tutulur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.115
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sıcak yemek en fazla kaç saat sıcak tutulur?​

7.1.3. Sıcak yemekler, sıcak (60 C° nin üzerinde), soğuk yemekler soğuk(5 C° ve altında) bekletilmeli, yemek termometreleri ile sıcaklık ölçümleri yapılarak kaydedilmelidir. 7.1.4. Pişmiş yemekler en fazla 2 saat içinde servis edilmiş olmalıdır (Özellikle potansiyel riskli besinler içeren yemekler).

Gıdalar için tehlikeli sıcaklık aralığı nedir?​

Tehlikeli Sıcaklık Aralığı Bakterilerin büyümesi için en önemli etkenlerden birisi sıcaklıktır. Bakterilerin daha hızlı büyüdüğü ve çoğaldığı 5oC ila 60oC arası Tehlikeli Sıcaklık Aralığı olarak adlandırılmıştır. Bu nedenle gıdaların tehlikeli sıcaklık aralığında (5oC-60oC) bulunduğu sürenin en az olması sağlanmalıdır.
Yemeğin iç sıcaklığı kaç derece olmalı?
Yemeğe uygun şekil ve kıvam verilmesinde önemli etmenler ısı ve süredir. Bu etmenler iyi ayarlanırsa yemeğin kalitesi artar. Ayrıca yemeğin beğenilir olabilmesi için kişiye be lirli bir sıcaklıkta ulaşması gerekir. Sıcak yemeklerin 60-65°C’de, çorbaların ise 70°C’de sunulması bekle nir (2).
Sıcak gıda sunum sıcaklığı en fazla ne kadardır?
Servis sırasında sıcak yemeklerin 65°C üzerinde ve soğuk yemeklerin 8°C altında olmasına dikkat edilir. Servis sonunda hiçbir gıda mutfağa geri dönmez, kalan ürünler imha edilir.

Pişmiş gıdalar minimum kaç derecede tutulmalıdır?​

Farklı yiyecek türleri için minimum iç pişirme sıcaklıkları Yiyeceği 75°C sıcaklığa pişirin. 75°C’lik bir iç sıcaklık gıda zehirlenmesine neden olan patojenleri yok etmek için genellikle uygun olarak değerlendirilmektedir ancak sporları veya toksinleri yok etmeyebilir. Yiyeceği 72°C sıcaklığa pişirin.

Kasaphane kaç derece olmalı?​

Bölümlerin ortam sıcaklıkları aşağıda belirtildiği derecelerde olmalıdır.Sebze hazırlık bölümü, soğuk meze bölümü, kahvaltı bölümü, sıcak bölümü, pastane bölümü +24 (+-2) derece olmalıdır. Kasaphane bölümü +20 (+-2) derece olmalıdır.
Benmari sıcaklığı kaç derece olmalı?
Benmari suyu yeterli, temiz ve sıcaklığının 85–90 derece olması sağlanmalıdır.
 
Geri
Üst