Sicak suyu acinca kombi basinci neden duser?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sıcak suyu açınca kombi basıncı neden düşer?​

Kombide su basınca sık sık düşüyorsa bir sorun olduğu anlamına gelir. Basınç düşmesi daha sık oluyorsa, bu durumda tesisat sisteminin bir yerinde su sızıntısı olabilir. Tesisatta ufak bir çatlak dahi olsa kombi su basıncı düşer. Isıtma sistemindeki basınç, temiz su basıncından çok düşük olduğu için bunu fark edemeyiz.

Baymak Kombi neden su eksiltiyor?​

Tesisatta su kaçağı olması, genleşme tankında arıza olması ya da bar göstergesinin bozulması kombinin su eksiltmesine yol açabilir. Kombideki suyun azalması ya da kombide çok fazla su olması Denge kabındaki havanın bitmesi.
ECA kombi neden sürekli su eksiltiyor?
Kombi sürekli su eksiltiyorsa, kalorifer borularında bir çatlak olabileceği anlamına gelir. Çatlağın bulunup onarılması gerekir. Protesisat, termal kamera ile kalorifer borularındaki su kaçaklarını kırmadan tespit eder ve onarımını gerçekleştirmektedir.

Kalorifer kazan su basıncı neden düşer?​

Kalorifer peteklerinin genel bir sorunu olan su sızdırması ve bunun arkasından su basıncının düşmesi olarak, borulardaki kaçaklar tespit edilmiştir. Bu kaçaklar nedeni ile kalorifer su kaybetmekte ve bu nedenle de su basıncında düşüşler meydana gelmektedir.

Kombi neden sık sık su eksiltir?​

Kombi neden su eksiltir sorusunun cevabı çok büyük olasılıkla kalorifer tesisatında kaçak olduğu içindir. Eğer kalorifer tesisatında kaçak varsa kombi sık sık su eksiltir ve buna bağlı olarak da kombi basıncı düşer.
Kombide su kaybı neden olur?
Kombi su eksiltme sebebi iyice araştırılmadan bulunamaz. Çünkü sistemdeki su kaybının 2 sebebi vardır ya kombiniz arızalıdır ya da kalorifer tesisatında bir kaçak vardır. Kombideki sorun genellikle denge kabı içindeki havanın bitmesiyle basınç göstergesindeki oynamadan kaynaklanır.
80 °C ye kadar akışkan sıcaklıklarında ve 25 bar giriş basınçlarına kadar kullanılabilir. Besi basıncı 1.5 ile 6 bar arasında ayarlanabilir. Tesisat suyunun şebekeye geri akışını engelleyen çekvalfi vardır.
Duvar tipi kazanlarda ise çalışma basıncı genellikle 4 bar bazı firmalarda ise 6 bar a kadar çıkabilmektedir.
 
Geri
Üst