AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sıcak Su İle Kütür Kütür Lahana Turşu (Mor-Turuncu Havuç-Lahana )

SoruCevap

Yeni Üye
Sıcak Su İle Kütür Kütür Lahana Turşu (Mor-Turuncu Havuç-Lahana ) Tanımı İçin Malzemeler

Her bir kavanoz için;
2 diş sarımsak
10 adet nohut
1 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı limon tuzu
Yarım çay bardağından 1 parmak eksik sirke(üzüm tercihen )
Kaynar su

Sıcak Su İle Kütür Kütür Lahana Turşu (Mor-Turuncu Havuç-Lahana ) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Lahananın göbeği kavanozlara sığacak formda, havuçlar da yuvarlak yahut verev kesilir.
En tabana nohutlar atılır. Nohut sevmiyorsanız atmayabilirsiniz sirke ve limon tuzu kâfi fakat bence deneyin hoş oluyor. Doğranan havuçlar lahana kavanozlara paylaştırılır.
Herbir kavanoza farklı ayrı sirke, tuz, toz şeker ve limon tuzu eklenip sıcak su eklenir.
Kapağı evvel aykırı tarafta sonra kapatma tarafında çevirip kapatılır ve kavanoz aykırı çevrilir. 1 gün hiç ellemeden bekletilir.
Ertesi gün kavanozlar çevrilir. Çabucak tüketilmeyecekse karanlık bir yerde bekletilir. 5 gün sonra hazır açıldıktan sonra kavanoz buzdolabında bekletilmeli hepimizin eline sıhhat afiyet olsun
Not: elinizde varsa karnabahar ekleyebilirsiniz sarımsak ölçüsünü kendi zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz.

️Farklı aroma isterseniz tane kişniş ( gızbara da denir başka bir ismiyle ) ekleyebilirsiniz.

️Ekşi seviyorsanız 1 çay kaşığı daha limon tuzu katabilirsiniz.

️Ben mor ve turuncu havucu da karıştırıp yapıyorum o vakit suyu daha lezzetli oluyor şalgam üzere içebilirsiniz.

️Maydanoz nane sapı en üste koyabilir varsa tane karabiber yahut defne yaprağı atabilirsiniz. Lakin benim eşim klasik turşu sevdiği için ona sade yapıyorum.

️Küçük kavanozlar için bu ölçü her vakit yaptığım ölçüdür. Bir tık büyük kavanozda ölçüleri yarım arttırmak gerekiyor bilginize şimdiden ellerinize sıhhat

Sıcak Su İle Kütür Kütür Lahana Turşu (Mor-Turuncu Havuç-Lahana ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Geri