AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sicak cikolata neyle yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.930
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sıcak çikolata neyle yapılır?​

Sıcak Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencereye sütü ve şekeri ekleyin. Üzerine kakaoyu koyup ocakta sürekli karıştırarak hafif kaynatın.
- Ocaktan alıp çikolatayı ekleyin ve birkaç dakika çikolataların erimesi için sürekli karıştırın.
- Sıcak çikolatanızı bardağa doldurun.

Sıcak çikolata kreması nasıl yapılır?​

Sıcak Çikolata Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede krema ve sütü çırpıcıyla karıştırarak kaynama noktasına getirin.
- İçine bitter çikolatayı ve şekeri de ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Çikolatalar eriyip karışım fokurdayınca bardaklara pay edin. Çırpılmış krema ve çikolata tozu ile süsleyin. Afiyet olsunç

Toz halindeki sıcak çikolata nasıl yapılır?​

Toz halindeki sıcak çikolata nasıl yapılır?
Tencereye süt, kakao ve şekeri koyup kısık ateşte karıştırabilirsiniz. Süt kaynama noktasına geldiğinde üzerine çikolatayı ekleyerek karıştırabilirsiniz. 1-2 dakika karıştırdığınızda, sütlü sıcak çikolatanız içime hazır hale gelecektir.

Sıcak çikolata nasıl soğuk yapılır?​

Sıcak çikolata nasıl soğuk yapılır?
Kaynama noktasına gelen kremaya küçük küplere ayırdığınız bitter çikolatayı katıp kremanın sıcaklığıyla erimesini sağlayın. Oda sıcaklığında ılıtıp soğuması için buzdolabına kaldırdığınız çikolatalı karışımı; tarçın, kakao ve soğuk sütle karıştırdıktan sonra soğuk olarak servis edin.

Sıcak Çikolata su ile olur mu?​

Hazır sıcak çikolata nasıl yapılır noktasında en çok merak edilen konuların başında; sütle mi yoksa suyla mı daha lezzetli olacağı gelir. Sütü veya suyu damak zevkinize göre tercih edip sıcak çikolatanızı o şekilde hazırlayabilirsiniz.

Sıcak çikolata içmek zararlı mı?​

Yüksek kalori, katı yağ ve şeker oranları nedeniyle obezite ve diş problemleri sağlık riskleridir. Sıcak çikolatada bulunan katı yağların ana kaynağı, kakao pudrasının yerine doğrudan çikolatadan yapılan türlerinde bulunan kakao yağından kaynaklanır.
 
Geri
Üst