Sıcacık Papatya Ekmek Tanımı İçin Gereçler
3.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı yoğurt
2 kaşık zeytinyağı
Çörekotu
Susam
Sıcacık Papatya Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık olan süt, su, kuru maya, şeker bir kapta karıştırılır 5dk mayanın etkinleşmesi beklenir.
Bu ortada yoğurma kabına un ve tuz eklenir ortası havuz olarak açılır.
Karışım denetimli formda una eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur 1 saat kadar dinlendirilir.
Dinlenen mayasını almış hamur 8 kesime bölünür.
Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürülür ve çörekotu susam serpilir 15dk kadar tepside bekletilir.
Evvelce ısıtılmış 200°c derecede alt üst ayarda yaklaşık 30 dk pişirilir.
Sıcacık Papatya Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
3.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için;
1 tatlı kaşığı yoğurt
2 kaşık zeytinyağı
Çörekotu
Susam
Sıcacık Papatya Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Ilık olan süt, su, kuru maya, şeker bir kapta karıştırılır 5dk mayanın etkinleşmesi beklenir.
Bu ortada yoğurma kabına un ve tuz eklenir ortası havuz olarak açılır.
Karışım denetimli formda una eklenir yumuşak bir hamur elde edilir.
Hamur 1 saat kadar dinlendirilir.
Dinlenen mayasını almış hamur 8 kesime bölünür.
Üzerine yoğurt ve zeytinyağı karışımı sürülür ve çörekotu susam serpilir 15dk kadar tepside bekletilir.
Evvelce ısıtılmış 200°c derecede alt üst ayarda yaklaşık 30 dk pişirilir.
Sıcacık Papatya Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı