AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Siber guvenlik testi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Siber güvenlik testi nedir?​

Teknik olarak, hizmet, penetrasyon olasılığını ve saldırganlar tarafından kullanılan manuel saldırı yöntemlerini kontrol etmek için otomatik araçlar kullanan dış ve iç tehditlerin ve güvenlik açıklarının bir analizidir.

Siber güvenlik eğitimi ne demek?​

Siber Güvenlik Eğitimi programının amacı; günümüz siber saldırılarında kullanılan araç ve teknikleri kullanarak, siber güvenlik konusunda proaktif yaklaşımları benimseyen uzmanlar yetiştirmektir. Networkler, yazılımlar, cihazlar ile verilerin korunması için süreç ve uygulamaların tamamı ele alınmaktadır.

Güvenlik testi nedir?​

Güvenlik testi nedir?
Güvenlik Testleri, yazılım sistemlerinin kötü niyetli kullanımı sebebiyle oluşabilecek sorunların önceden tespiti amacıyla gerçekleştirilen test çeşididir. Özellikle dijitalleşme ile önem ve önceliği her geçen gün artan güvenlik testleri, birçok sektör için gerçekleştirilmesi zorunlu hale gelmiştir.

Penetrasyon testini kim yapar?​

Penetrasyon testini kim yapar?
Sızma testi uzmanı, firma içinde yetkili kişilerce bilgilendirilir ve firma hakkındaki tüm sistemler hakkında bilgi sahibi olur. Bu yöntemde daha önce firmada yer almış, hala çalışmakta olan veya misafir olarak ağa sonradan dahil olan kişilerin sistemlere verebilecekleri zararlar simüle ve raporlanır.

Siber güvenlik eğitimi kimler alabilir?​

35 yaşını aşmamış olmak. Bilişim teknolojileri alanında lisans veya ön lisans mezunu olmak ya da diğer lisans bölümlerinin sayısal bölümlerinden ( fizik, kimya, biyoloji, matematik, istatistik, uçak teknolojisi, mühendislik bölümlerinden vb. sayısal alanlar / bölümler ) mezun olmak koşulu aranmaktadır.

Pentester neleri bilmeli?​

Liste uzayıp gidiyor. Sonuçta, web uygulamalarını anlayan, nasıl oluşturulduğunu, nasıl çalıştığını, nasıl iletişim kurduklarını, hangi kütüphaneleri kullandıklarını detaylıca bilen, bir web uygulamasının saldırıya açık veya ilgi çekici kısımlarını kolayca anlayabilecek yetenekli bir testçi gerekmektedir.

Sızma testini kim yapar?​

Sızma testini kim yapar?

Sızma testinin amacı nedir?​

Sızma testinin amacı nedir?
Sızma testinin amacı, kötü niyetli bir aktör tarafından sömürülebilecek güvenlik açıklarını bulmak ve bu güvenlik açıklarını müşteriye önerilen azaltma stratejileri ile birlikte sunmak üzerine yapılan sözleşme çeşidine göre değişiklik göstermektedir. Sızma testleri güvenlik denetimlerinin bir parçasıdır.
 
Siber güvenlik testi, bilgisayar sistemlerindeki güvenlik açıklarını belirlemek ve kapatmak amacıyla gerçekleştirilen bir analiz ve test sürecidir. Bu testler, dış ve iç tehditleri, güvenlik açıklarını ve penetrasyon olasılığını kontrol etmek için otomatik araçlar ve manuel saldırı yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilir.

Siber güvenlik eğitimi ise, siber saldırılarda kullanılan araç ve teknikleri öğrenerek, siber güvenlik konusunda proaktif bir yaklaşım benimseyen uzmanlar yetiştirmeyi amaçlayan bir eğitim programıdır. Bu eğitim programları genellikle ağlar, yazılımlar, cihazlar ve verilerin korunması için süreç ve uygulamaları ele alır.

Güvenlik testi ise, yazılım sistemlerinin kötü niyetli kullanımı sebebiyle oluşabilecek sorunların önceden tespiti amacıyla gerçekleştirilen test çeşididir. Diğer bir deyişle, güvenlik testleri ile potansiyel zayıf noktalar belirlenerek güvenlik açıkları önceden kapatılmaya çalışılır.

Penetrasyon testi ise, bir sistem veya ağın güvenlik zayıflıklarını belirlemek amacıyla gerçekleştirilen testlerden biridir. Bu testi genellikle sızma testi uzmanları yapar. Sızma testi uzmanları, şirket içinde yetkili kişilerce bilgilendirilir ve sistemler hakkında detaylı bilgi sahibi olurlar. Bu bilgiye dayanarak potansiyel zararlar simüle edilerek raporlanır.

Sızma testinin amacı, kötü niyetli aktörlerin sömürülebilecek güvenlik açıklarını tespit etmek ve bu açıkları giderme stratejileriyle birlikte müşteriye sunmaktır. Sızma testleri genellikle güvenlik denetimlerinin bir parçası olarak yapılır ve müşteriye potansiyel riskleri hakkında bilgi sağlar.
 
Geri
Üst