- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Siber fiziksel sistemler nerede kullanılır?
Siber-fiziksel sistemlerin öncü alanları; havacılık, otomotiv, kimyasal süreçler, sivil altyapı, enerji, sağlık, üretim, ulaşım, eğlence ve tüketici aletleri gibi çeşitli alanlardır.Akıllı siber fiziksel fabrikalar nelerdir?
Akıllı Fabrikalar İnsanın sistemden çekildiği,siber-fiziksel sistemlerin,sanal gerçeklik teknolojilerinin,kullanılacağı bu fabrikalarda üretim,otonom robotlar (kobotlar) tarafından 7/24 ışıksız bir ortamda gerçekleştirilecek.Amaç; üretimde sıfır hata,en az maliyet,üst düzey verim,esnek,dinamik,kaliteli ve hızlı üretim.4 sıfır nedir?
Endüstri 4.0 ya da 4. Sanayi Devrimi, birçok çağdaş otomasyon sistemini, veri alışverişlerini ve üretim teknolojilerini içeren kollektif bir terimdir. Bu devrim nesnelerin interneti, internetin hizmetleri ve siber-fiziksel sistemlerden oluşan bir değerler bütünüdür.
Akilli fabrikalar nedir?
Dijital fabrika; diğer bir adıyla akıllı fabrikalar, üretimde verimliliğin artmasını, üretimin anlık olarak takip edilmesini ve uzaktan müdahale edilebilmesini sağlayan otomasyon sistemleri ile donatılmış fabrikalardır.5 sanayi devrimi nedir?
5. sanayi devrimi ise robotların 4. Sanayi devrimine göre daha akıllandığı, zihinsel kapasitelerinin geliştiği ve bunun sonucunda üretimin emeğe olan bağımlılığının neredeyse yok denecek kadar azaldığı bir dönemin başlangıcını ifade ediyor.4 sanayi devrimi lineer midir?
Daha önceki sanayi devrimleriyle karşılaştırıldığında Dördüncüsü lineer değil, üstel bir trend izliyor.
Endüstri, hammadde işlenmesi ile yeni ürünlerin çıkması faaliyeti iken sanayi, hammaddeden oluşturulan üründür. Endüstri örnekleri olarak otomotiv, tekstil, tarım, enerji, gıda, hububat, elektrik-elektronik, maden, kimya, demir-çelik, VCR ve kozmetik endüstrileri verilebilir.
Akıllı Fabrika: Endüstri 4.0 fiziksel dünya ile sanal dünyayı birleştirir. Böylece otomatik üretimi mümkün kılıyor. “Akıllı Fabrika” projesi, önemli verimlilik sonuçları sağlayan siber-fiziksel sistemleri bütünüdür. Bu ileri otomasyon, makinenin üretimini denetlemesine olanak tanır.
Fabrikalar ne işe yarar?
Fabrika veya üretimevi, içerisinde işlenmemiş veya yarı işlenmiş ürünün işçiler tarafından, makine, araç ve aygıtlar yardımıyla işlenerek tüketime hazır duruma getirildiği sanayi kuruluşu.