Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Siar ne demektir TDK?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Şiar ne demektir TDK?​

Şiar TDK kelime anlamı hakkında detaylar. Türk Dil Kurumu açısından şiar kelimesi, ‘Duyuş, düşünüş ve inançta olan ayırıcı özellik,’ biçiminde ifade edilmektedir. Aynı zamanda ülkü ya da düstur şeklinde de kullanılır.

Şiar kız ismi mi?​

Şiar kız ismi mi?
Şiar ismi Kur’an’ı Kerim’de geçmiyor. Arapça kökenli bir isim olarak biliniyor ve hem erkek bebeklere hem de kız bebeklere uygun isimler arasında yer alıyor.

Şiar ne demek dini?​

Şiar ne demek dini?
Allah’ın iradesini gösteren ibadet şekillerine, dinî emir ve yasaklarına, kulluk ve itaatine nişâne olan, haber veren alâmetlerine de “şeâir” denilmektedir. Nişânelerden kastedilen, Yüce Allah’a ibadette kullanılan, duyularla algılanabilen şeylerdir. Meş’ar da Allah’a itaate alâmet kılınan şeylerin bulunduğu mekândır.

Şiar ne demek Ekşi?​

bayrak. ($ ile) ya da benimsemek, ilke olarak kabul etmek, dustur edinmek.

Şiar hangi dil?​

Şiar hangi dil?
Şiar kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir. Şiar, Arapça dilinden Türkçe’mize geçmiştir. – Bütün o devirlerde topların ve kolların şiarı bu Türk sözüydü: Zorlara dağlar dayanmaz!

Şiar ne demek cümle içinde kullanımı?​

Şiar ne demek cümle içinde kullanımı?
– Düstur, ülkü. Şiar Edinmek Ne Anlama Gelir? Şiar edinmek ile alakalı olarak benimsemek, ilke olarak kabul etmek açıklamaları ifade edilebilir.

Kendine şiar edinmek ne demek?​

Şiar edinmek ile alakalı olarak benimsemek, ilke olarak kabul etmek açıklamaları ifade edilebilir. Bir takım ayırıcı özellikleri benimseyerek bunu ilke haline getirme işlemi şiar edinmektir. Edebi eserlerde bu ifadelere sıkça yer verilir.

Neşat ismi kuranda geçiyor mu?​

Neşat ismi kuranda geçiyor mu?
Neşat ismi Kuran’ı Kerim’de geçmemektedir.

Şiar ne demek kökeni?​

Şiar ne demek kökeni?
Şiar kelimesi Türkçe’de “parola, simge” anlamına gelir. Arapça şˁr kökünden gelen şiˁār شعار z “parola, simge” sözcüğünden alıntıdır. Arapça sözcük Arapça şaˁara شعر z “anladı, aydı” fiilinin masdarıdır.

Şiar ne demek osmanlica?​

şiar / şiâr / شعار / شِعَارْ İz, belirti, işaret, nişan, ayırt edici iyi âdet. Üstünlük veren işaret. İnsanın gömleği. Ölüm.

Şiar Türkçe mi?​

Şiar Türkçe mi?

Neşat ne anlama geliyor?​

Neşat ne anlama geliyor?
Neşatın anlamı ne? (ﻧﺸﺎﻁ) i. (Ar. neşāṭ) Sevinç, neşe, sürur: Verir neşât-ı müebbed mekân-ı Mevlânâ / Eder cebînini münîr âsitân-ı Mevlânâ (Nâbî).

Ikbal ne anlama geliyor?​

Ikbal isminin manası nedir? İşlerin yolunda gitmesi, bahtlı, saadetli, mutlu olması.

Şiyar Kürt ismi mi?​

Şiyar Kürt ismi mi?
$iyar genelde diyarbakir yöresinde kullanilan erkek ismi. kökeni farsca hi$yar dan gelmeymis. bilen, farkinda olan, halklarin uyanisi gibi bir anlami var * .

Şiar ne demek hangi dil?​

Şiar ne demek hangi dil?
Şiar kelimesi dilimizde sıklıkla karşımıza çıkan sözcükler arasındadır. Şiar, Arapça dilinden Türkçe’mize geçmiştir. – Bütün o devirlerde topların ve kolların şiarı bu Türk sözüydü: Zorlara dağlar dayanmaz!
 
Şiar kelimesi, Türk Dil Kurumu'na göre, "Duyuş, düşünüş ve inançta olan ayırıcı özellik" anlamına gelmektedir. Ayrıca "ülkü" ya da "düstur" şeklinde de kullanılmaktadır. Şiar ismi Türkçe kökenli olup Arapça bir isimdir ve Kur'an'da geçmemektedir. Hem erkek hem de kız bebeklere uygun bir isimdir. Dini açıdan ise "şeâir", Allah'ın iradesini gösteren ibadet şekilleri, dinî emir ve yasaklar, kulluk ve itaate nişâne olan alâmetler anlamına gelir.

Öte yandan, "şiar" kelimesi Arapça kökenli olup "parola, simge" anlamına gelmektedir. Kelime, Arapça kökenli olmakla birlikte Türkçe'mize geçmiştir. Genel olarak "düstur" veya "ülkü" manasında kullanılan bir terimdir. Şiar Türkçe bir kelime olup, dilimizde sıkça kullanılmaktadır. Şiar kelimesi için Osmanlıca kullanımda da şâr veya şiâr şeklinde karşılık bulunmaktadır.

"Şiarı benimsemek" ifadesi ise bir takım ayırıcı özellikleri benimseyerek ilke haline getirme işlemi anlamına gelmektedir. Bu ifade edebi eserlerde sıkça kullanılan bir deyimdir. Şiar, tarih boyunca topların ve kolların bir simgesi haline gelmiş ve birçok alanda kullanılmış bir Türkçe sözcüktür.
 
Geri
Üst