AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sherlock Holmes aforizmalar nedir?

Editör

Yeni Üye

Sherlock Holmes aforizmalar nedir?​

Sherlock Holmes Aforizmalar Kitap Açıklaması “Çözülmesi en zor olan suçlar, nedensiz işlenenlerdir.” “Kanunun diğer tarafında olsaydım, en başarılı suçlu ben olurdum.” “Bir şeyi saklamanın en iyi yolu, onu herkesin görebileceği bir yere koymaktır.”

Sherlock Holmes kimden esinlendi?​

Arthur Conan Doyle, otobiyografisinden Gerçek Sherlock Holmes, Joseph Bell isimli bir hekim ve tıp fakültesi öğretim üyesidir.

Sherlock Holmes oldu mu?​

Sherlock Holmes oldu mu?
Holmes öldü, kıyamet koptu Doyle 1893’te, Son Görev’de Holmes’ü düşmanı Moriarty ile Reichenbach Şelalesi’nden düşürüp öldürdü. Tepkiler inanılmazdı. Doyle’u sadist, katil ve vatan haini olmakla suçladılar. İngiltere’de ulusal yas ilan edildi.

William Moriarty gerçek mi?​

William Moriarty gerçek mi?
Profesör James Moriarty, ilk olarak Arthur Conan Doyle tarafından yazılan ve 1893 yılı sonlarında basılan The Memoirs of Sherlock Holmes seçkisi içinde basılan bir Sherlock Holmes öyküsü olan The Final Problem macerasında ortaya çıkan kurgusal bir karakterdir.

Aforizma vermek ne demek?​

Hem Fransızca hem de Yunanca kökenli olarak öne çıkan Aforizma kelimesi TDK açısından, ‘özdeyiş’ ya da ‘özlü söz’ şeklinde ifade edilmektedir. Detaylı açıklamak gerekirse kim tarafından söylendiği bilinen kısa ve özlü sözler olarak dile getirmek mümkün.

Sherlock Holmes kitabının yazarı kimdir?​

Arthur Conan DoyleSherlock Holmes’ün Maceraları / YazarıSherlock Holmes’un sağ kolu Watson ile insan zekasının sınırlarını zorlayan suçları çözümlediği hikayeler kuşkusuz en çok orijinal yazarı ve kahramanın yaratıcısı Sir Arthur Conan Doyle’un kaleminde sevildi.

Sherlock Holmes Kimdir Kısaca Hayatı?​

Sherlock Holmes Kimdir Kısaca Hayatı?
Arthur Conan Doyle’un yarattığı Britanyalı hayalî dedektif 6 Ocak 1854’te Londra’da doğmuştur. İlk hikâyesi olan Kızıl Dosya 1887 yılında gazetede basılmaya başlanmıştır. Sherlock Holmes, dedektif kahramanlar içerisinde belki de en meşhur olanıdır. Olayları gözlem yoluyla çözmesi ile ünlüdür.

Sherlock Holmes ilk kitabı hangisi?​

Sherlock Holmes ilk kitabı hangisi?
Kızıl Soruşturma Romanı (A Study in Scarlet) Kızıl Soruşturma veya Kızıl Dosya Sir Arthur Conan Doyle tarafından yazılmış ilk Sherlock Holmes romanıdır. İlk romanı olmasından dolayı önemlidir. 1887 yılında yazılmıştır.

Moriarty kim?​

Mark Gatiss ve Steven Moffat’ın içerik sorumluları olduğu dizide Moriarty, Sherlock’un en ürkütücü düşmanı ve çözdüğü pek çok vakanın ardındaki esas kişiydi. Tuhaf bir suçlu karakter olarak tasvir edilen Moriarty, Sherlock’a karşı takıntı geliştirmiş ve hatta onu intihar etmeye dahi zorlamaya çalışmıştı.

Aforizma ne demek örnek?​

Özdeyiş derin anlamı olan geniş duygu ve anlatıların tek ve sloganımsı cümle şeklini almış halidir yani derin duygu tasvirleri ve onlarca kelimeyle ifade edilmeye çalışılanın tek solukta çıkmasıdır. “Damarlarımdaki kan gibisin varlığını her an hissetmiyorum ama yokluğunda yaşayamam.” (J.Saramago).

Sherlock Holmes'un ünlü aforizmalarından bazıları şunlardır:

1. “Çözülmesi en zor olan suçlar, nedensiz işlenenlerdir.”
2. “Kanunun diğer tarafında olsaydım, en başarılı suçlu ben olurdum.”
3. “Bir şeyi saklamanın en iyi yolu, onu herkesin görebileceği bir yere koymaktır.”

Sherlock Holmes, yaratıcısı Arthur Conan Doyle'un tanıdığı bir hekim ve tıp fakültesi öğretim üyesi olan Joseph Bell'den esinlenmiştir.

Sherlock Holmes, kurgusal bir karakterdir ve aslında gerçek hayatta var olmamıştır. Yazarı Doyle, Holmes'u öldürmüş olsa da popüler talepler üzerine karakterini yeniden canlandırmıştır.

Profesör James Moriarty da Sherlock Holmes'un kurgusal bir karakteridir ve ilk kez Arthur Conan Doyle tarafından yazılan öykülerde ortaya çıkmıştır.

Aforizma kelimesi, özdeyiş veya özlü söz anlamına gelir. Bu tür sözler genellikle kim tarafından söylendiği bilinen kısa ve özlü sözlerdir.

Sherlock Holmes'un yaratıcısı Sir Arthur Conan Doyle'dur.

Moriarty, Sherlock Holmes'un en ürkütücü düşmanlarından biridir ve çözülen pek çok vakanın ardındaki esas kişidir. Moriarty karakteri, Holmes'a karşı takıntı geliştirmiş ve onun hayatını zorlaştırmıştır.

Özdeyiş, derin anlamı olan geniş duygu ve anlatıların tek sloganımsı cümle şeklinde ifadesidir. Özdeyişler genellikle derin duyguları ve düşünceleri kısa ve etkili bir şekilde ifade ederler. Bir örnek: “Damarlarımdaki kan gibisin varlığını her an hissetmiyorum ama yokluğunda yaşayamam.” (J.Saramago)

Geri