- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.137
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
SGK müfettişleri neleri inceler?
Yine Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişleri, herhangi bir şikayet ve ihbar olmaksızın, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı Risk Analizi ve Sürekli Denetim Grup Başkanlığının çalışmaları sonucu tespit edilen işyerlerinde asgari işçilik incelemesi yaparak kayıt dışı istihdamla mücadelede büyük katkı sağlamaktadır.SGK denetimde nelere bakar?
SGK denetimini 5510 sayılı kanuna istinaden Sosyal Güvenlik Denetmenleri ve Sosyal Güvenlik Müfettişleri yapar. SGK denetimleri evleviyetle kayıt dışılığı önlemek için yapılır. Amaç, sigortasız işçi çalıştırılmasının ve devletin bu sebeple prim kaybına uğramasının önüne geçmektir.
SGK Ne tebligatı gönderir?
SGK, yönetmelik kapsamında idari para cezası, icra takibine tabi sigorta primi, işsizlik primi vs. alacaklarını e-Tebligat yöntemiyle tebliğ edecek. İşverenin beyan etmiş olduğu adrese ulaşan tebliğ bu tarihi izleyen 5. günün sonunda tebliğ edilmiş sayılacaktır.Iş müfettişi Neyi denetler?
Sorumluluklarını İş Teftiş Kurulu Başkanlığı bünyesinde yerine getiren iş müfettişinin görevleri şöyledir: İş yerlerinde işin yapılış şeklini kontrol etmek, İş yerlerinde kullanılan makine ve cihazları incelemek, Çalışma koşullarını ve çalışma ilişkisini kontrol etmek.
SGK Müfettişi nereye şikayet edilir?
ALO 170 numaralı hattın aranması. ALO 170 hattı 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında görevde olan işçiler için hizmet veren hattır.SGK e tebligat kimlere zorunlu?
SGK e-Tebligat kimlere zorunlu? SGK e-Tebligat zorunluluğu nedir? İşverenler, e-Tebligat adresi almak ve elektronik sistemi kullanmak zorundadır. İşverenler dışındaki kişilerin e-Tebligat adresi almaları isteğe bırakılmıştır.
SGK’dan tebligat kaç günde gelir?
Evrak, elektronik adrese ulaşmasından 5 gün sonra tebliğ edilmiş sayılacak. Elektronik imzalı evrak, muhatabın elektronik ortamdaki adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda tebliğ edilmiş sayılacak. Olay kayıtları, işlem zaman bilgisi eklenerek arşivde erişilebilir şekilde saklanacak.Iş müfettişi kime bağlı?
İş Müfettişi Ne Demek? İş müfettişi; 4857 sayılı İş Kanunu ve 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’na göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda teftiş ve denetleme yapan kişilere verilen mesleki isimdir.
Mülkiye Müfettişi nereleri denetler?
a) Kurum ve kuruluşların iş, işlem ve hesaplarını teftiş etmek ve denetlemek. b) Kurum ve kuruluşların personeli ile mahalli idarelerin organları ve diğer kamu görevlileri hakkında işledikleri iddia edilen suçlarla ilgili olarak araştırma, ön inceleme, soruşturma ve/veya disiplin soruşturması yapmak.Sosyal Güvenlik Kurumu Müfettişi Nasıl Olunur?
Müfettiş Yardımcılığına Giriş Sınavı; Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), yazılı ve sözlü sınav olmak üzere üç aşamalı olarak yapılır….Yazılı sınavı kazanan adaylardan, sözlü sınavdan önce aşağıdaki belgeler istenir;
- C. kimlik numarası beyanı,
- 4,5×6 ebadında son bir yıl içinde çekilmiş 4 adet fotoğraf,
SGK Müfettişi Neyi denetler?
Kurumun merkez ve taşra teşkilâtı ile personelinin idarî, malî ve hukukî işlemleri hakkında teftiş, inceleme ve soruşturmalar, Kurumla sözleşme yapmış gerçek ve tüzel kişiler hakkında inceleme ve soruşturmalar, kayıt dışı istihdamı ve sosyal güvenlik suîistimallerini önlemeye, olumsuz sigorta olaylarını azaltmaya ve …Mülkiye Müfettişi nelere bakar?
Müfettişler, teftiş, denetleme, araştırma, inceleme ve soruşturmaları Bakan adına yaparlar. Müfettişlere, Bakanla Teftiş Kurulu Başkanı dışında, hiç bir yerden, emir verilemez.
Müfettişlik için kpss hangi puan türü?
SINAV SÜRECİ Yazılı sınava katılmak isteyen adaylar ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSSP40, KPSSP54 ve KPSSP57 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmalıdır.Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı hangi puan türü?
SGK denetmen yardımcılığı, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun il teşkilatlanmasında görev yapan denetim mesleğidir. 2011 yılında ihdas edilerek yönetmelik ile hak ve görevleri düzenlenmiştir. SBF ve İİBF mezunları P-113 puan türü ile İstatistik ve Matematik mezunları ise P-111 puan türü alım yapmaktadır.