Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

SGK eksik yatirma cezasi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.230
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

SGK eksik yatırma cezası nedir?​

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 102/I/d maddesi uyarınca işçilik ücretlerini SGK’ya eksik bildiren işverenler hakkında, eksik bildirim yapılan her ay için asgari ücretin iki katı tutarında idari para cezası uygulanır. Söz konusu cezanın miktarı, 2018 yılı için aylık 4.059TL’dir.

Maaş haczine cevap verilmezse ne olur?​

Maaş Haciz Müzekkeresinin Tekidi: Uygulamada, maaş haciz yazılarına cevap vermeyen işverenlere, İcra Müdürlükleri tarafından tekiden bir müzekkere daha gönderilmektedir. Zira müzekkereye cevap verilmediği takdirde işveren hakkında işlem başlatılabileceği hususu bu yazı ile ilgilisine bildirilmektedir.
Sigortam düzenli yatıyor mu?
SGK sitesi üzerinden TC Kimlik No ve kimlik bilgileri ile şifresiz olarak buradan giriş yaparak öğrenebilirsiniz. Bu uygulamada gelen sayfada bilgileri doldurup butona basın. Yeni bir sayfa açılacak buradan da “hizmet bilgisi” ve ardından 4a´yı seçin. Ayrıntılı olarak sigorta dökümünüz çıkacaktır.
Sigortası ödenmeyen işçi ne yapmalı?
SGK primleri hiç yatmayan ya da eksik yatan işçiler derhal bu durumu alo 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bilgi Hattını arayıp bildirmelidir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu bu bildirimden sonra hemen denetime başlarlar, denetim memurları işçinin iş yerine gidip soruşturma yaparlar.

Maaş haczine cevap nasıl gönderilir?​

Maaş haczinin cevabı nasıl olur?
- Maaş haczi gelen icra dairesine giderek.
- Size en yakın Adliye’de bulunan icra muhabere bürosuna giderek.
- PTT ‘den iadeli taahhütlü posta ile gönderici ve alıcı açıkça belirtilerek.

Maaş haczine kaç günde cevap verilir?​

Tebligat zarfı hangi gün elinize geçmiş ise o gün tebliğ tarihidir. Tebliğ tarihinin yazılmasının önemi ve sebebi, hukuktaki sürelerin kaçırılmamasıdır. Çünkü maaş haczinde tebligatı aldıktan sonra 7 gün içerisinde cevap verilmesi gerekecektir. Bu edenle tebliğ tarihi hak kaybına uğramamak için önemlidir.
 
Geri
Üst