AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

SFP alici verici nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

SFP alıcı verici nedir?​

SFP (küçük form-faktör takılabilir) veya mini GBIC (gigabit ara yüz dönüştürücü) olarak da bilinir: Hem haberleşme hem de veri iletişimi uygulamalarında kullanılan, kolay sökülüp-takılabilen transceiver (alıcı-verici) modülüdür.

Alıcı verici modülü nedir?​

Bu modül aynı zaman da haberleşme imkanını sağlamaktadır. Projenize göre çift yönlü haberleşme yaptırmak için hem alıcı hem de verici olarak kullanabilirsiniz. Böylelikle kablosuz veri aktarımı sağlamış olursunuz. Modülün alıcı ya da verici durumunda olması kablo bağlantılarını değiştirmez.
FM vericisi tek bir transistör devresidir. Telekomünikasyonda, frekans modülasyonu (FM) taşıyıcı dalganın frekansını mesaj sinyaline göre değiştirerek bilgiyi aktarır. Genel olarak FM vericisi, FM sinyalini iletmek ve almak için 87.5 ila 108.0 MHz VHF radyo frekanslarını kullanır.
SFP modül nedir ne işe yarar?
SFP modül cihazları protokol bağımsız olarak çalışılar. İnternet ağında fiber optik bağlantı kurabilmek için gereksinim duyulan gereçlerdir. SFP port yuvaları oluşturulur ve bu yuvalara bakır tel ya da fiber optik takılarak kullanılabilir.
SFP Coin nedir ne işe yarar?
TEMEL ANALİZ: Binance Smart chain projelerinden olan SFP coin Binance Akıllı Zincir ağını destekleyen herhangi bir cüzdana aktarılabilen bir BEP-20 token’ıdır. Ayrıca diğer varlıklarla takas edilebilir ve hizmetler için bir ödeme aracı olarak hizmet edebilir.

RF modül nasıl çalışır?​

RF modülün yakaladığı sinyaller mikrodenetleyicide işlemden geçirilerek verinin bir sayısal/analog dönüştürücüye gönderilerek analog bir işarete dönüştürülmesiyle kullanıcının anlayacağı analog ses işaretine dönüşümü sağlanmış olmaktadır.

RF alıcı verici devresi nedir?​

RF modülleri boyut olarak çok küçüktür ve geniş bir çalışma voltajı aralığına, yani 3V ila 12V’a sahiptir. Temel olarak RF modülleri 433 MHz RF verici ve alıcı modülleridir. Taşıyıcı frekansı tamamen bastırırken mantık sıfırı iletirken verici güç çekmez, bu nedenle pil çalışmasında önemli ölçüde düşük güç tüketir.
SFP’nin ana işlevi; switch, router gibi ağ cihazlarının ana kartları ile fiber optik veya bakır kablo arasındaki arayüz görevini yerine getirmektir. SFP yuvalarına farklı standartlara sahip fiber optik veya bakır modüller takılabilir.
Cibik modül nedir?
Halk arasında “cibik modül” şeklinde kullanılan GBIC modülün açılımı “Gigabit Interface Converter” yani “Gigabit Arayüz Dönüştürücü”dür. SFP modülün açılımı ise “Small Form-Factor Pluggable” yani “Küçük Form Faktörlü Takılabilir”dir.
 
Geri
Üst