AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sfc exe nasil acilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sfc exe nasıl açılır?​

- Başlat öğesine tıklayın.
- Arama çubuğuna CMD yazın.
- CMD.exe dosyasına sağ tıklayın ve Yönetici Olarak Çalıştır öğesini seçin.
- Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) isteminde Evet öğesine tıklayın.
- Komut istemi penceresine yazın SFC /scannow ve basın Enter tuşuna basın.

Sfc scannow nasil yapilir?​

‘sfc scannow’ nasıl kullanılır?
- Adım #1: Arama çubuğuna cmd ya da komut istemi yazın ve aratın.
- Adım #2: Komut İstemi üzerinde sağa tıklayın ve Yönetici Olarak Çalıştır seçeneğine tıklayın.
- Adım #3: Var olan satıra sfc / scannow yazın ve Enter’a basın.
- Adım #4: Tarama ve onarım işleminin tamamlanmasını bekleyin.
sfc /scannow komutu korunan tüm sistem dosyalarını tarar ve bozuk dosyaları %WinDir%\System32\dllcache dizinindeki bir sıkıştırılmış klasörde bulunan önbelleğe alınmış kopyasıyla değiştirir.
Sfc scannow kaç saat sürer?
(Not: Bu adımın başlaması birkaç dakika, tamamlanması ise 30 dakika kadar sürebilir.) “İşlem başarıyla tamamlandı” ifadesinin yer alan bir ileti gördüğünüzde, sfc/scannow yazın (“sfc” ile “/” ifadesinin arasındaki boş alana dikkat edin) ve Enter tuşuna basın.
SFC scannow komutu ne kadar sürer?

C :\ Windows Logs CBS nedir?​

CBS.log dosyası bir log dosyasıdır ve not defteri gibi bir programla yazılanları okuyabilirsiniz. sorun o dosyanın içerisinde yazılı olacaktır.

Cipher W C ne demek?​

“cipher /w” komutunda C: alanındaki boş yerleri silmek için “cipher /w:c” şeklinde dos penceresine bu komutu yazabilirsiniz. Bu komut harddisk üzerinde kullanılmayan boş verileri silecektir, Eğer bir başka sürücü üzerinde boş alanları silecek iseniz sürücü harfini değiştirmeniz yeterli olacaktır.
Windows 10’da karşılaştığınız sorunları SFC komutu ile çözemiyorsanız, DISM aracını kullanarak Windows imajını onarıp, SFC’nin işini yapmasını sağlayabilirsiniz. Windows 10, Deployment Image Servicing and Management (DISM) adında kullanışlı bir komut satırı aracına sahip.

Geri