AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sezeryan dogum oncesi hangi tahliller yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sezeryan doğum öncesi hangi tahliller yapılır?​

Doğum Öncesi Mutlaka Yapılması Gereken Testler:
Travay doğum Sezeryan mı?
Fetal distres, ayak geliş, ilerlemeyen travay (uterin disfonsiyon vs. nedenler ile), kordon sarkması, başın hiperekstansiyonu gibi diğer nedenler ise sezaryen endikasyonu oluşturmaya devam etmektedir.
Doğum sonu komplikasyonları nelerdir?
İç genital organlarda enfeksiyon Uzamış doğum eylemi, düşük sosyoekonomik düzey, kötü hijyen, sezaryende sterilite şartlarını yeterli olmaması, diyabet, enfeksiyon gibi durumlar enfeksiyon sıklığını arttırır. Doğum sonrası kötü kokulu vajinal akıntı, rahimde ciddi hassasiyet ve ağrı, ateş gibi belirtileri olur.

Sezaryen hematom nedir?​

Hematom adı verilen bu durumun tedavisi için dikişler tekrar açılır ve kanayan damar (lar) bulunarak bağlanır ve kesi yeri tekrar onarılır. Ender durumlarda kanama sezaryen esnasında açık kalan bir damardan oluşur. Bu durumda da yine klinik bulgular bir kanama varlığına işaret ederlerken, dışarıdan kanama gözlenmez.
Sezeryandan kaç saat önce su içilir?
Anestezi türü ne olursa olsun (epidural ya da genel) eğer ameliyatınız sabah erken saatte olacaksa, gece saat 24.00’den sonra hiçbir şey yememeniz ve içmemeniz gerekir. Ameliyat saatinin daha geç olduğu durumlarda en az 6 saat öncesine kadar yemek yiyebilir, su içebilirsiniz.
Kadın Doğum travay ne demek?
Tıp dilinde kullanılan travay, doğum eylemi anlamındadır. Doğum eylemi, sağlık çalışanları tarafından travay olarak değerlendiriliyor. Doğum eylemi anlamında kullanılmasından dolayı, genellikle kadınların duyduğu bir terimdir.
En sık konulan sezaryen endikasyonları arasında geçirilmiş uterin cerrahi, fetal distres, sefalopelvik uyumsuzluk, çoğul gebelikler, non-verteks prezentasyon, plasenta previa, dekolman plasenta, ilerlemeyen doğum eylem ve iri fetus gelmektedir.
Atoni geliştiğinde ne yapılır?
Atoni geliştiğinde ebe/hemşirenin sorumlulukları şunlardır:
- Uterusa daha az kan gitmesi için hasta sırt üstü yatırılır,
- Palpasyonla gevşek olan uterusa masaj yapılarak kontrakte olması sağlanır,
- Uterotonik ve kan volümünü yükselten ilaçlar istemlenebilir. İlaçları zamanında uygulamak ve izlemek.
Sezeryan doğuma bağlı gelişebilecek komplikasyonlar nelerdir?
Sezaryen grubunda ameliyat esnasında karın içi organ yaralanmaları, kanama, kardiyak arrest, kesi yerinde kanama, kanama veya başka sorunlara bağlı rahimin alınması olasılığı, doğum sonrasında enfeksiyon oranı, anestezi kompikasyonları, venoz tromboemboli, hastanede uzun kalma oranı artmaktadır.

Doğum sonrası hematom nedir?​

Normal doğum esnasında baş doğum kanalından geçerken derindeki damarları yırtarak o bölgelerde kan birikmesine ( hematom ) yol açabilir. Bu kanamalar çok ciddi boyutlarda olabilir. O bölgede ağrıya yol açabilir. Daha sonra infeksiyon eklenmesi ile abse oluşturabilir.
Sezeryan öncesi su içilir mı?
Hastaneye Giderken Aç Olunmalı Anestezi türü ne olursa olsun (epidural ya da genel) eğer ameliyatınız sabah erken saatte olacaksa, gece saat 24.00’den sonra hiçbir şey yememeniz ve içmemeniz gerekir. Ameliyat saatinin daha geç olduğu durumlarda en az 6 saat öncesine kadar yemek yiyebilir, su içebilirsiniz.
 
Geri
Üst