AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sezen Aksu Hata Şarkı Sozu

haberci

Yeni Üye
Sezen Aksu Hata Şarkı Sozleri
Kalınca sebepsiz bir başıma
Hatıralar beynimde dans ediyor
Gunahlarım dizilip bir bir karşıma
Sanki birer birer intikam alıyor
Yureğimden zincire vurulmuşum
Anılar her bir halkayı bağlıyor
Ben duygularımın esiri olmuşum
Hatalar yalan duygularda başlıyor
Sen de benim hatalarımdan birisin
Sen en buyuk gunahların bedelisin
Senin icin harcanan zamana yazık
Sen en guzel duyguların katilisin
İstemem seni; ne sevgini, ne kendini
İstemem ben bu hayatın sozum ona pembe rengini

Sezen Aksu'nun "Hata" şarkısının sözleri oldukça derin ve duygusal bir içeriğe sahip. Şarkıda anlatılan hikaye, kendini hatalarına ve duygusal acılara hapsedilmiş birinin iç dünyasını aktarıyor. İşte şarkının sözleri üzerine detaylı bir yorum:

Şarkının başında anlatılan "Kalınca sebepsiz bir başıma, Hatıralar beynimde dans ediyor" cümlesi, geçmişteki anıların bir yük gibi ruhu hala terk etmediğini ve hataların hatıralarla iç içe geçtiğini anlatıyor. Bu durum, kişinin hayatını etkileyen duygusal bağların hala güçlü olduğunu gösteriyor.

"Hatalar yalan duygularda başlıyor" sözü, insanın duygusal karmaşalarının, kendini kandırmasının ve yanılgılarının nasıl hatalara sebep olduğunu vurguluyor. Bu da kişinin kendi içinde yaptığı hataların nedenlerini sorgulamasına neden oluyor.

Şarkıda sürekli tekrarlanan "Sen de benim hatalarımdan birisin, Sen en büyük günahların bedelisin" cümlesi, kişinin kendine ve ilişkilerine yansıttığı hataların acı sonuçlarını kabullenmek ve yüzleşmek zorunda olduğunu anlatıyor. Bu duygusal yükün altında ezilirken, karşı tarafa da haksızlık yapıldığı hissiyatı öne çıkıyor.

"İstemem seni; ne sevgini, ne kendini, İstemem ben bu hayatın sözüm ona pembe rengini" sözleri, kişinin artık duygusal ilişkilerden ve hayatın pembe gözlüklerle bakılmasından bıktığını, hayal kırıklıklarına ve hatalara olan direncini ifade ediyor.

Son olarak şarkının tekrarlanan kapanış dizeleri olan "Sen en güzel duyguların katilisin" cümlesi, karşılıklı hataların ve duygusal yıkımların ilişkilerde nasıl büyük yıkımlara sebep olabileceğini vurguluyor. Bu sözlerle duygusal bir yıkımın etkileri ve sonuçları derin bir şekilde anlatılıyor.

Sezen Aksu'nun "Hata" şarkısı, insanın içsel sorgulamalarını ve duygusal karmaşıklıklarını derin bir şekilde işleyen etkileyici bir eserdir. Şarkının sözleri, hataların ve duygusal yüklerin insanın iç dünyasında nasıl izler bıraktığını anlatırken dinleyiciyi duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Geri