AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Seylan tarcini mi Cin tarcini mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Seylan tarçını mı Çin tarçını mı?​

Seylan ve Çin tarçını. Seylan tarçının aroması daha hoş, tadı daha güzeldir. Bu yüzden gıda maddelerinde kullanılır. Çin tarçının ise etken maddesi daha fazla yüksek, Seylan tarçınına göre aroması daha farklıdır.
Cinnamomum Cassia Extract nedir?
Çin tarçını yani cassia yağı 4.000 yıldır Doğu’dan ihraç edilmektedir. Bu baharat, 2.700 yıl önce geleneksel Çin tıbbında temel olarak kullanılan bir bitkidir. Seylan tarçın (Cinnamomum verum) gibi, Çin Tarçın (Cinnamomum cassia) da esansiyel olarak zengin ve çeşni olarak kullanılan aromatik bir kabuğa sahiptir.
Kabuk tarçın nasıl olmalı?
Çin tarçını aroma olarak zayıftır. Kokusu keskin değildir. Daha kalın yapıdadır. Tek bir yöne doğru kıvrılır, her iki yönden kıvrılmaz.

Çin tarçını neden zararlı?​

Dr. Turhan, “Çin tarçını, zengin bir kumarin kaynağı. Bazı bilimsel araştırmalara göre, fazla kumarin tüketmek, karaciğerde hasar riskini artırıyor. 59 kilogram bir kişi, günde en fazla 5 miligram kumarin almalı. Çin tarçınının kumarin içeriği ise, çay kaşığı başına 7 ila 18 miligram arasında değişebiliyor.
Seylon toz tarçın ne demek?
Seylon Toz Tarçın, Cinnamomum ağacının iç kabuğundan elde edilen bir besindir. Toz Tarçın, kendine özgü aroması ve lezzeti ile mutfaklarda vazgeçemediğimiz lezzetlerin başında gelir. Eski Mısır zamanlarından bu yana kullanılan kadim bir baharat türüdür.
En iyi tarçın nasıl anlaşılır?
Baharatları bütün alarak elektrikli bir kahve değirmeninde insanlar kendileri toz haline getirmelidir. Toz tarçından şüpheleniyorsanız tentürdiyotu toz tarçının üzerine damlatın. Eğer koyu mavi renk oluyorsa o kötü kaliteli tarçındır, kullanılmaması gerekir” diye konuştu.
Cassia esansiyel yağı veya cassia kabuğu yağı, cassia kabuğunun, yaprakların ve dalların buharla damıtılmasıyla elde edilir. Cassia, gerçek tarçın (bazen Seylan tarçın olarak da adlandırılır) ile benzerdir ve kullanımındaki yararlarının bazıları tarçın yararları ile birebir aynıdır.
Çubuk tarçın sahtesi nasıl anlaşılır?
Gerçek tarçın yuvarlak bir halde olurken, sahte tarçınlar düz bir şekilde olmalarıyla dikkat çekiyor. Rengi ve kokusu tarçının iyisini ayırt etmeye yetmiyor. Toz tarçının içine batikon koyup, karıştırıldığında mavi renge dönüşüyorsa o zaman bunun zehirli tarçın olduğu söyleyebiliriz.
Endonezya tarçını sağlıklı mı?
Yemeklerde, tatlılarda ve daha birçok içecekle birlikte tüketilmekte olan toz tarçın, ülkemizde en çok toz Endonezya tarçın olarak tercih edilmektedir. Güzel kokusunun yanı sıra, sağlığımız açısından da çok faydalı olan tarçın, tatlılarla tüketildiğinde kandaki şeker oranını dengeleyerek yükselmesini önler.

Tarçın alırken nelere dikkat edilmeli?​

Çin tarçını koyu renkli, kalın tabakalı ve içi boş bir tüp gibi görünür. Seylan tarçını ise daha açık renklidir, ince tabakalardan oluşur ve kolayca kırılabilir.
Tarçın menşei ne olmalı?
Çubuk ya da toz şekliyle tüm dünyada bol miktarda tüketilen bu ürünün “has”ı Seylan tarçını denilen Sri Lanka, Madagaskar ve Seyşeller’de üretilenidir. Pahalı olan bu türün yerine sıklıkla daha ucuz olan, Çin tarçını da denilen Endonezya ya da Çin’de üretilen tarçın kullanılmaktadır.
 
Geri
Üst