AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sevval ayi orucuna nasil niyet edilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Şevval ayı orucuna nasil niyet edilir?​

ŞEVVAL AYI ORUCUNA NASIL NİYET EDİLİR “Niyet ettim Allah rızası için Şevval orucu tutmaya” şeklinde niyet edebilir; Şevval ayında kaza orucu tutacaksanız; “Niyet ettim Allah rızası için Ramazan ayında tutamadığım orucumun kazasını tutmaya” diye devam edebilirsiniz.

Şevval ayında oruç tutmanın hükmü nedir?​

Ramazan’dan sonra Şevval ayında altı gün oruç tutmak müstehaptır. Hz. Peygamber (s.a.s.), “Kim Ramazan orucunu tutar ve ona Şevval ayından altı gün ilave ederse, sanki yılın bütününde oruç tutmuş gibi olur.” (Müslim, Sıyâm, 204; Tirmizî, Savm, 53; Ebû Dâvûd, Savm, 59) buyurmuştur.
Şevval ayı orucuna nasıl niyet edilir Diyanet?
ŞEVVAL ORUCUNA NASIL NİYET EDİLİR? Niyet ettim Allah rızası için Şevval orucunaşeklinde niyet edebilirsiniz. Şevval ayında kaza orucu tutacaksanız; Niyet ettim Allah rızası için Ramazan ayında tutamadığım orucumun kazasını tutmaya diye devam edebilirsiniz.

Şevval ayından sonraki ay hangisi?​

Geçtiğimiz haftalarda ramazan ayını idrak eden İslam alemi şu an şevval ayını yaşıyor. Şevval ayından sonra ise zilkade ayı gelecek.

Şevval orucuna imsaktan sonra niyet edilir mi?​

İmsak vaktine kadar niyet edilmemişse o günün orucu geçerli olmaz. Nafile oruçlara ise güneş tepe noktasına gelmeden öncesine kadar niyet edilebilir.
Ramazanda oruç borcu olan Şevval orucu tutabilir mi?
Bir oruçta hem kaza hem de nafile yerine niyet edilmesi geçerli olmadığından Şevval ayında tutulan oruçta da bunlardan yalnız birine niyet etmek gerekir. Şevval ayında oruç tutulurken, Ramazan’da tutulamayan oruçların kazasına niyet edilirse bu oruçlar kaza orucu olur.
Zilkade ayı, miladi 2021 yılına göre 11 Haziran ve 10 Temmuz tarihleri arasında devam edecek olup haram aylardan ilkidir.
Kaza, keffaret ve bir zamana bağlı olmaksızın adanan oruçlar için gün batımından itibaren en geç imsak vaktine kadar niyet edilmiş olmalıdır.

Geri