AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Seviye Belirleme Sinavi hangi siniflar icin?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Seviye Belirleme Sınavı hangi sınıflar için?​

Seviye Belirleme Sınavı (SBS), ilköğretimin 6, 7 ve 8’inci sınıflarında; görsel sanatlar, teknoloji ve tasarım, müzik, beden eğitimi, rehberlik/sosyal etkinlikler dersleri dışındaki zorunlu derslerin öğretim programlarından Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ders yılı sonunda yapıldığı merkezî sistem sınavlarıydı.

SBS sınavında hangi dersler var?​

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı kapsamında Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve yabancı dil dersleri belirlenmiştir.
Seviye Belirleme Sınavı Kaç Puanla Kazanılır?
Değerlendirme 100 (yüz) puan üzerinden yapılacak, 40 (kırk) ve üzerinde puan alan ADAY’lar başarılı sayılacaktır. *ÖSYM tarafından yapılan Tıp Doktorluğu Seviye Tespit Sınavı asgari başarı puanı 100 üzerinden 35 puandır.
Seviye Belirleme Sınavı ne için yapılır?
Seviye belirleme sınavları daha kapsamlı yapılır ve seçme amacıyla da kullanılmaz. Süreç içinde öğrenciyi düzeyinden haberdar ederek daha iyi bir seviyeye getirmek için yapılır. Seviye belirleme sınavı yapılacaksa daha geniş kapsamlı, daha sürece yayılı olarak yapılmalıdır.

Seviye belirleme sınavında neler soruluyor?​

SEVİYE Belirleme Sınavları’nda ilköğretim okullarında zorunlu yabancı dil olarak okutulan İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca derslerinden soru sorulacak. Öğrenciler hangi yabancı dili okullarında öğreniyorsa o dilin sorularını yanıtlayacak. Seçmeli yabancı dil sorusu sorulmayacak.

Seviye tespit sınavında hangi dersler var?​

Seviye Belirleme Sınavları’nda (SBS) sorulacak sorular, Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler ve Yabancı Dil olmak üzere beş dersi kapsayacak.
Seviye Tespit sınavı zorunlu mu?
Seviye Tespit ve İngilizce Yeterlik (Muafiyet) Sınavına girmek zorunda mıyım? Eğer hazırlık okumak istemiyorsanız İngilizce Yeterlik (Muafiyet) mutlaka girmek zorundasınız. Hazırlık okuyacaksanız da doğru düzeye yerleştirilebilmeniz için Seviye Tespit Sınavına girmelisiniz.
Seviye Belirleme Sınavı önemli mi?
Dershane içerisinde ihtiyaçlarınıza uygun olarak eğitim alabilmek için seviye belirleme sınavı oldukça önemlidir. Dershane içerisinde alanında uzman eğitimci, idareci ve rehberlik öğretmeninin sağladığı hizmet böylece daha normatif bir yapıya yükselebiliyor.

Geri