AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sevgiyi Hak Etmek

haberci

Yeni Üye
SEVGİYİ HAK ETMEK
Kadın her sabah olduğu gibi o gunde beyaz değneği ve el yardimı ile otobuse binmişti
şofor : Soldan ucuncu sıra boş hanımefendi, dedi
Kadın 32 yaşında guzel bir bayandı ve eşi oldukca yakışıklı bir deniz subayı idi Bundan bir kac ay once yanlış bir teşhis sonucu gercekleştirilen ameliyatla gozlerini kaybetmişti genc kadın ve asla
goremeyecekti
Kocası ameliyattan sonra acı gerceği oğrenince yıkılmış ve kendi kendine bir soz vermişti Asla karısını yalnız bırakmayacak, ona sonuna kadar destek olacak, kendi ayakları uzerinde durana kadar cesaret verecekti
Gunler geciyordu Kadın her gecen gun kendini daha kotu hissediyor, cok sevdiği kocasına yuk olduğunu duşunuyordu Eşinin bu icine kapanık, karamsar hali kocayı cok uzuyordu Bir an once bir şeyler yapması
gerekiyordu, karısı gunden gune kendi icine kapanık dunyasında kayboluyordu Butun gun duşundu koca, nasıl yardım edebilirim guzeller guzeli eşime diye
Birden aklına eşinin eski işi geldi Geri donmesini isteyecekti Ama bunu ona nasıl soyleyecekti, cunku artık cok kırılgan ve neşesizdi
Butun cesaretini toplayarak akşam karısına konuyu actı Karısı dehşetle gozlerini actı:
Ben bunu nasıl yaparım ben korum, diye bağırdı
Kocası ona destek olacağını, her sabah kendisinin işe bırakacağını ve akşamları da iş cıkışında alacağını ve ona cok guvendiğini soyledi Cunku eşini tanıyordu ve bunu başarabileceğini biliyordu Kadın buyuk bir umutsuzlukla kabul etti cunku eşini cok seviyordu ve
onu kırmak istemiyordu Her sabah eşini işine bırakıyor ve akşamları da alıyordu fedakar kocaGunler boyle ilerledi, karısı eskisinden biraz daha iyiydi
Fakat kocası daha fazlasını istiyordu, kendisine soz vermişti sonuna kadar gidecekti
Aksam karısına:
Artık işe kendin gidip gelmelisin, dedi
Kadın şaşırmıştı Bunu asla yapamayacağını soyledi Kocası ısrar edince onu yine kıramadı ve butun cesaretini topladı Bunu kendisi de istiyordu ama o kadar guveni yoktu Sabahları kadın artık otobus durağına kendisi gidiyor, otobusune biniyor ve otobusten inerek işine gidebiliyordu
Gunler gunleri kovaladı, hic bir problem yoktu Yine bir gun otobuse binerken, şofor :
Sizi kıskanıyorum, hanımefendi dedi
Kadın kendisine soylenip soylenmediğini anlayamadan, neden diye sordu
Şofor: Cunku her sabah sizin arkanızdan bir deniz subayı genc adam otobuse biniyor ve butun yol boyunca sevgi ile size bakıyor, otobusten indikten sonra yeşil ışıkta yolun karşısına gecmenizi bekliyor siz binaya girdikten sonra arkanızdan opucuk yollayıp size her gun sevgiyle el sallıyor, dedi
Herkesin bukadar sevmesi ve sevilmesi, hepsinden onemlisi boyle bir sevgiyi hak edecek insanı bulması dileklerimle
ALINTIDIR

Bu oldukça duygusal bir hikaye, sevgiyi hak etmenin ne anlama geldiğini gösteren harika bir örnek. Kadının yaşadıkları ve eşinin gösterdiği destek gerçekten takdire şayan. Bir insanın sevgiyi hak etmesi, onu hak eden bir şekilde davranması, karşılıklı saygı ve destekle beraber yaşamaya çalışması demektir.

Eşinin kadına gösterdiği destek, onun zorlu süreçte yanında olduğunu hissettirmesi gerçekten duygulandırıcı. Karının ise yaşadığı zorluğa rağmen bu desteği kabul etmesi ve kendi gücüne inanması da önemli bir detay. İyi bir ilişkinin temelinde birbirini desteklemek, anlayışla yaklaşmak ve birlikte zorlukları aşmak yatar.

Hikayenin sonunda şoförün gözlemleriyle ortaya çıkan sevgi dolu detaylar da insanı mutlu ediyor. Sevgiyi hak etmek, karşılıklı güven, anlayış ve destekle büyüyen bir bağın varlığını gösterir. Bu hikaye, insanın içinde sevgi taşıdığında ve karşılıklı olarak bu sevgiyi paylaştığında ne kadar güzel sonuçlar doğabileceğini gösteriyor. Umuyorum ki herkes sevgi dolu bir ilişki yaşar ve sevgiyi hak eden bir kişiyle karşılaşır.

Geri