Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sevginin onemi ile ilgili yazı

SoruCevap

Yeni Üye
Sevginin onemi ile ilgili bir yazı arıyorum

Sevgi insanlar arasında iyi bir bağ oluşmasını sağlar Bu bağ sayesinde insanlar birbirleriyle iyi gecinirler
Saygıyı ve sevgiyi insanlar cocuk yaşta oğrenir

Buyudukce de geliştirir bu yuzden cocukların eğitimi ailede başlar Ailede bir cocuğa insanlara karşı saygı duyması oğretildiyse bu cocuk hayatı boyunca insanlara saygılı davranır Fakat ailede cocuğa iyi bir eğitim verilmediyse bu cocuk hicbir zaman insanlara saygılı davranmaz Bu yuzden hem ailesinde hem de toplumda karışıklıklara sebep olur

Aile icinde saygılı davranan bir cocuk toplumda da saygılı davranır Toplumda saygı insanlar arasında barışı sağlar İnsanlar birbirlerine saygı duyarsa birbirlerinin hakkında gozetir Bu da insanların birbirleriyle uyum icinde yaşamasını sağlar O toplum gelişir ve ilerler Diğer toplumlarda daha ustun bir durum kazanır

Toplumda saygı tek başına yeterli değildir Saygının yanında insanlar birbirine sevgide duymalıdır İnsanlar birbirlerini severse her zaman diğerlerine yardım etmek ister Bu sayede birinin bir sıkıntısı olduğu zaman butun toplum o kişiye yardım eder O kişinin acısını paylaşır ve sıkıntısını azaltır

Saygı ve sevgi farklı unsurlardır ama biri olmadan diğeri işe yaramaz Saygı ve sevginin bir arada bulunduğu toplumlar uzun omurlu olur ve hicbir zaman kargaşa icine duşmez O toplumda saygı ve sevgi ne zaman kayboldu ise o zaman o toplum coker
Bu yuzden bizde birbirimize saygılı davranmalıyız Her zaman başkalarının sevincini ve acısını paylaşmalıyız İnsanları sevmeli onları birbirinden ayırma malıyız

Geri