Sevgililer Günü Pastası Tanımı İçin Materyaller
1 paket pastacı kreması
2 paket kremşanti
Damla çikolata
Sürpriz yumurta
Top çikolata
Ceviz
3 adet muz
Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay bardağı yağ
3 yemek kaşığı ya da 25 gram lik paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Sevgililer Günü Pastası Tanımı Yapılışı
2 paket kremşantiyi 1. 5 su bardağı soğuk süt ile çırpalım ve dolaba kaldıralım.
Yumurta ve şekerleri çırpalım.
Süt, yağ, kakaoyu ekleyelim ve çırpalım.
Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip çırpalım.
Katı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine yayalım.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim.
Bu sırada 2 su bardağı süt ile pastacı kreması harcını karıştıralım ve ocakta katılaşana kadar pişirelim.
Katılaşınca 50 gram margarin atalım içine ve eriyince ocaktan alıp mixer ya da blender ile pürüzsüzleştirelim.
Fırından çıkan kekimizden iki adet kalp keselim ve kalan kısımlarını rondoda çekelim.
Keklerimizi tabana alıp evvel alt katını süt ile kaşık yardımıyla ıslatalım.
Ortaya evvel pastacı kreması üzerine kirik ceviz kesimleri damla çikolata ve son olarak muz dilimleri ekleyelim. Şayet kremanız fazla ise tekrar muzların üzerine yayabilirsiniz.
İkinci katı da ıslatıp üstüne ekleyelim. Kremşantiyi etrafına ve üzerine sürelim. Rondodan geçirdiğimiz kekleri etrafına ve üzerine serpiştirelim. Süsleme gereçlerimizle gönlümüzce süsleyebiliriz.
Tavsiye: 1. Farklı meyveler kullanabilirsiniz. Bilhassa kırmızı meyveler ve beyaz çikolata daha çok yakışacaktır.
2. Pastacı kremanızı meskende yapabilirsiniz. 3. Kalırsa kremşanti ve kek kırıntılarını biribirine karıştırıp biraz muz parçacığı ve ceviz kesimleri, damla çikolata ile streçleyip buzluğa atabilirsiniz. Böylelikle kalan materyallerinizi de değerlendirebilirsiniz.
1 paket pastacı kreması
2 paket kremşanti
Damla çikolata
Sürpriz yumurta
Top çikolata
Ceviz
3 adet muz
Kek için:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1/2 (yarım) çay bardağı süt
1/2 (yarım) çay bardağı yağ
3 yemek kaşığı ya da 25 gram lik paket kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1.5 su bardağı un
Sevgililer Günü Pastası Tanımı Yapılışı
2 paket kremşantiyi 1. 5 su bardağı soğuk süt ile çırpalım ve dolaba kaldıralım.
Yumurta ve şekerleri çırpalım.
Süt, yağ, kakaoyu ekleyelim ve çırpalım.
Kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyip çırpalım.
Katı yağ ile yağlanmış fırın tepsisine yayalım.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirelim.
Bu sırada 2 su bardağı süt ile pastacı kreması harcını karıştıralım ve ocakta katılaşana kadar pişirelim.
Katılaşınca 50 gram margarin atalım içine ve eriyince ocaktan alıp mixer ya da blender ile pürüzsüzleştirelim.
Fırından çıkan kekimizden iki adet kalp keselim ve kalan kısımlarını rondoda çekelim.
Keklerimizi tabana alıp evvel alt katını süt ile kaşık yardımıyla ıslatalım.
Ortaya evvel pastacı kreması üzerine kirik ceviz kesimleri damla çikolata ve son olarak muz dilimleri ekleyelim. Şayet kremanız fazla ise tekrar muzların üzerine yayabilirsiniz.
İkinci katı da ıslatıp üstüne ekleyelim. Kremşantiyi etrafına ve üzerine sürelim. Rondodan geçirdiğimiz kekleri etrafına ve üzerine serpiştirelim. Süsleme gereçlerimizle gönlümüzce süsleyebiliriz.
Tavsiye: 1. Farklı meyveler kullanabilirsiniz. Bilhassa kırmızı meyveler ve beyaz çikolata daha çok yakışacaktır.
2. Pastacı kremanızı meskende yapabilirsiniz. 3. Kalırsa kremşanti ve kek kırıntılarını biribirine karıştırıp biraz muz parçacığı ve ceviz kesimleri, damla çikolata ile streçleyip buzluğa atabilirsiniz. Böylelikle kalan materyallerinizi de değerlendirebilirsiniz.