- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sevgililer günü kartına ne yazılır?
Seni çok seviyorum sevgilim, Sevgililer Günün kutlu olsun! Aşkım, beni ve çocuklarımızı sevdiğin için teşekkür ederim. Sana her gün sevgimi ve şükranımı gösterememiş olabilirdim, ama biliyorum ki her zaman kalbimde olacaksın. Sevgililer Günün kutlu olsun!Annenin kızına doğum günü mesajı nasıl yazılır?
Anne’den Kızına Sözler“Seni sevmek benim için yaşamak kadar mühim, su kadar elzem… Seni yanımda iken bile bu denli özlerken ellerinden bir adım uzağa gidemem. Anlatamam seni nasıl sevdiğimi bütün kelimelere hükmetsem. Sevgililer Günü kutlu olsun sevgilim, sen benim meleğim, en güzel günüm gecem.”
Sevgililer gününde ne denir?
Kökeni, Roma Katolik Kilisesi’nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda “Aziz Valentin Günü” (İngilizce: St. Valentine’s Day) olarak bilinir.
14 Şubat ne zaman ortaya çıktı?
Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı tarihi dokümanlarda hiç geçmemektedir ve kimi tarihçilere göre sadece bir efsanedir. Valentine’nin onuruna kutlama günü, 14 Şubat 496 yılında Papa Gelasius tarafından ilan edilmiştir. 1969 yılında kilise takviminden Aziz Valentine gününü çıkarmıştır.