AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sevgi Varsa Mesele Yok

SoruCevap

Yeni Üye
Sevgi Varsa Mesele Yok

Hikmet ehli zatlar buyuruyor ki:
Herkes ahirette, dunyadayken kızdıklarıyla değil, sevdikleriyle beraber olacaktır
Salihlerle beraber olmalı Eğer ilim sahibiysek, ilmimiz onlara faydalı olur İlim sahibi değilsek, onlardan bir şeyler oğreniriz Allahu tealayı hatırlamayanlarla, unutanlarla beraber olmamalı İlim ehli de olsak, ilmimizin onlara faydası olmaz İlim ehli değilsek, daha cok zarara gireriz Eğer Allahu teala onlara gazap ederse, biz de helak oluruz İyilerle beraberken, Allahu teala onlara rahmet ederse, layık olmasak da, biz de o rahmetten faydalanırız
Bir kimse, salihler gibi amel işlese, fakat gunahkarlarla duşup kalksa, iyi amelleri boşa gider, kıyamette kotulerle beraber haşrolur Bir

kimse de, kotuler gibi amel işlese, fakat salihleri sevse, onlarla beraber olsa, gunahları iyiliğe cevrilir, iyilerle beraber haşrolur
Evliya bir zat talebelerine buyurur ki:
(Ahirette amellerin ihlaslı olanları bir tarafa, ihlassız olanları bir tarafa ayrılacak Allahu teala muminin ne kadar ihlaslı ameli varsa, onlara bakacak Eğer ihlas yoksa, ona hic faydası olmayacaktır İhlaslı olanlar kurtulacak, ihlassız olanlar kurtulmayacaktır Onun icin, ihlaslı olun!)
O zatın talebelerinden biri, (Bu anlatılanlar bende yok, o halde hocamı boş yere oyalamayayım) der ve dergahı terk eder Birkac gun sonra o mubarek zat, (Bir talebemiz vardı, nerede o?) diye sorunca, diğer talebeler, (Efendim, o arkadaş, Bende ihlas yok, hocamı boşuna meşgul etmeyeyim diye gitti) dediler O zat, (Hemen onu bulup, zorla da olsa buraya getirin) der Bir yerde yakalayıp getirirler Buyuk zat o talebeye sorar:
Evladım nicin gittin?
Efendim, o anlattığınız vasıflar bende yok, ben cok berbat birisiyim, bende ihlas yok
Sende ihlas yoksa, bizim anlattıklarımızda, bizim sohbetlerimizde ihlas var, o mutlaka sana tesir eder Hadi diyelim ki tesir etmedi, hep boyle kaldın, fakat unutma ki, Peygamber efendimiz, (Dunyada kim kimi severse, ahirette de onunla beraber olacaktır) buyuruyor Sen beni sevmiyor musun?
Elbette seviyorum hocam
Sen ahirette benimle beraber olmak istemez misin?
Elbette isterim hocam
O zaman bir daha boyle yapma, aklınla hareket etme! İhlas sahibi olmak cok iyidir, ancak ihlas yoksa da sevgi var, beraber olmak var O bakımdan evladım, aynı gemide olmak buyuk saadettir Dunyada kim kimi seviyorsa, ahirette onunla beraber olacaktır

Geri