AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sevemedim Kara Gozlum hangi yil?

Editör

Yeni Üye

Sevemedim Kara Gözlüm hangi yıl?​

şeklinde sözleri olan, orhan gencebay eseri olduğunu sandığım, 1970 yapımı, başrollerinde kadir inanır ve türkan şoray’ın oynadığı aynı isimli filmin tema şarkısıdır. filmin bir özelliği de kadir inanır’ın ilk kez başrol oynadığı bir türk sineması eseri olmasıdır.

Sevemedim Karagözlüm kim yazdi?​

Sevemedim Karagözlüm kim yazdi?
Şarkı Kara Gözlüm albümüyle aynı adı taşır ve albümden çıkan ikinci hit şarkı’dır. şarkının sözleri Evren Erdamar tarafından yazılmış, bestesi Yusuf Bütünley’e aittir, prodüktörlüğünü ise Ozan Doğulu tarafından yapılmıştır.

Kara Gozlum sarkisini kim soyluyor?​

Belkıs Özener’in seslendirdiği “Sevemedim Karagözlüm” şarkısını Youtube’da aratırsanız, karşınıza ilk olarak Türkân Şoray çıkar.

Evren Erdamar kimdir?​

Evren Erdamar kimdir?
kerim tekin’nin seslendirdiği (bkz: kara gözlüm) şarkısının söz yazarıdır.
Kara gözlü ne anlama gelir?​
esmer insanlar için söylenen bir deyiş. anadolu annelerinin gelin ve damatlarında aradıkları özellik. genelde tenleri açık buğday veya beyaz olan kişilerin kasları gözleri kara olur. son yıllarda türkiye’de kara kaşlı kara gözlü sarışın olmak halini almıştır.

Kara kaş kara göz ne demek?​

Kara kaş kara göz ne demek?
En çok tekrarlanan sözlerden biridir: “Hiç kimse kara kaşın kara gözün için bir şey yapmaz.” Karşılıklı çıkar olmadan, senden bir çıkar ummadan hiç kimsenin bir iyilik yapmayacağı anlamına bol bol kullanılır bu deyiş.

Kara gözlü nasıl yazılır?​

“Gözü kara mı?” yoksa “Gözükara mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Gözükara şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Gözü kara şeklinde olmalıdır.

Uçaksavar kelimesi nasıl yazılır?​

Uçaksavar kelimesi nasıl yazılır?
İyiliksever, uçaksavar, nemölçer örneklerinde ise terimler iki addan (isim) oluştuğu ve son kelime -ar (-er) ile bittiği için bitişik yazılmıştır.

Hoşsohbet biri nasıl yazılır?​

Bu kelimenin doğru şekilde yazımı, ‘Hoşsohbet’ üzerinden bitişik olarak ele alınır. Güzel ve tatlı konuşan, aynı zamanda konuşması sıkmayan kişiler için hoşsohbet denmektedir.

Vatanperver neden birleşik yazılır?​

Vatanperver neden birleşik yazılır?
Ülkesini seven ve vatanının gelişmesi için mücadele eden kişilere vatansever denir. Bu kelimenin ayrı mı yoksa birleşik mi yazıldığı birçok okur tarafından merak ediliyor. Vatan ve sever kelimelerinden oluşan bu sözcük, birleşik isimdir. Dil bilgisi kurallarına göre birleşik isimlerin tamamı bitişik yazılır.
De bitişik mi ayrı mı?​
Bağlaç olan da / de ayrı yazılır ve kendisinden önceki kelimenin son ünlüsüne bağlı olarak büyük ünlü uyumuna uyar: Kızı da geldi gelini de. Durumu oğluna da bildirdi.

Hoşsohbet birleşik mi yazılır ayrı mı?​

Hoşsohbet birleşik mi yazılır ayrı mı?

Boylu boslu nasıl yazılır TDK?​

Boy Bos – Yanlış Bazı yerlerde bu ikileme Boy Bos şeklinde telaffuz edilir. Fakat kelimenin bu şekilde yazılması hatalıdır. Not: Bu kelimenin ”boylu poslu” şeklindeki kullanımı da oldukça yaygındır.

Vatanperver ne demek TDK?​

Vatanperver ne demek TDK?
Vatanperver kelimesinin TDK sözlüğündeki karşılığı yurtsever olarak verilmiştir.

Merhaba! "Sevemedim Kara Gözlüm" hakkında merak ettiğiniz bilgileri paylaşmaya devam etmek harika. Belki ilginizi çeker, şarkının sözleri Evren Erdamar tarafından yazılmıştır ve bestesi Yusuf Bütünley'e aittir. Ayrıca, şarkıyı seslendiren kişi ise Belkıs Özener değil, aslında Kerim Tekin'dir. Başka sorularınız varsa da sormaktan çekinmeyin. Yardımcı olmaktan mutluluk duyarım!

Geri