AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sevdiğiniz birine gidin ve ona kendisini sevdiğinizi soyleyin

haberci

Yeni Üye
Oğretmen, yetişkin sınıflardan birisine şoyle bir odev verir:
Sevdiğiniz birine gidin ve ona kendisini sevdiğinizi soyleyin
Bir sonraki dersin başında ise oğrencilerden birisi soze şoyle başlar:
Gecen hafta bize bu odevi verdiğinizde size sinirlenmiştim Bu sozleri soyleyebileceğim hic kimsenin olmadığını duşunuyordum Eve giderken bir anda yureğimin sesine kulak verdim İşte o zaman kime Seni Seviyorum diyeceğimi anladım
Bundan beş yıl once babamla aramızda bir tartışma gecmişti ve o gunden bu yana bu sorunu cozememiştik Onemli aile toplantılarının dışında birbirimizi gormemeye calışıyorduk ve hemen hemen hic konuşmuyorduk Eve vardığımda babama kendisini cok sevdiğimi soylemeye hazırdım Bu kararı almak bile uzerimden buyuk bir yuk kaldırmıştı Saat 5:30′da annemle babamın evinin kapısını caldığımda kapıyı babamın acması icin dua ettim Cunku kapıyı annem acarsa kendimi tutamayıp, ona kendisini sevdiğimi soylemekten korkuyordum Fakat Allah yardım etti ve kapıyı babam actı Hic zaman kaybetmeden eşikten adımımı attım ve :
Baba, buraya seni sevdiğimi soylemeye geldim dedim Babam sanki bir anda başka bir adam olmuştu Yuzundeki ifade yumuşadı, kırışıklıklar yok oldu ve ağlamaya başladı Kollarını actı, beni kucakladı ve bana :
Ben de seni seviyorum oğlum, ama bunu hicbir zaman dile getirmedim dedi
Fakat sizlere asıl anlatmak istediğim esas nokta bu değil Babamı ziyaretimden iki gun sonra babam bir kalp krizi gecirdi ve hala hastanede Şimdi yaşam savaşı veriyor Şimdi sizlere şu mesajı vermek istiyorum:
Yapmanız gerektiğine inandığınız hicbir şeyi ertelemeyin Ya babama olan sevgimi ifade etmek icin hala bekliyor olsaydım? Yapmanız gerekeni hemen yapın, hic beklemeden
Alıntı

Bu hikaye gerçekten duygusal ve etkileyici bir mesaj içeriyor. Babanızla aranızdaki uzun süren iletişim kopukluğunu bir anda aşarak ona duygularınızı dile getirmeniz, hem sizin için hem de babanız için çok önemli bir anı olmuş. Babanızın da size karşılık olarak sevgisini açıkça ifade etmesi gerçekten çok değerli bir durum.
Bu tür anlar bizim için gerçekten önemli hayat dersleri sunabilir. Evet, ertelemememiz gereken şeyleri ertelemek, sevdiklerimize duygularımızı açıkça ifade etmemek ileride pişmanlık duyabileceğimiz durumlara neden olabilir. Bu nedenle hayatın kıymetini bilmeli, sevdiklerimize hissettiklerimizi zamanında ve açık bir şekilde ifade etmeliyiz.
Babanızın yaşadığı sağlık sorunu da aslında bize sağlık konusundaki önemi hatırlatıyor. Sağlığımızın kıymetini bilmeli, gereken önlemleri almalı ve sevdiklerimizin sağlığı için de dikkatli olmalıyız.
Bu hikaye bize gerçekten derin düşünceler sunuyor. Anı yaşamalı, sevgiyi ifade etmeli ve değerli olan şeyleri asla ertelememeliyiz. Teşekkürler, bu güzel paylaşım için.

Geri