AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sevdigin kadar sevilirsin siiri kime ait?

Editör

Yeni Üye

Sevdiğin kadar sevilirsin şiiri kime ait?​

Sakın bitti sanma her şeyi, Sevdiğin kadar sevileceksin. Bırak karşındaki sana güvendiği kadar inansın.

Eğer şiiri kime ait?​

Eğer şiiri kime ait?
Eğer Şiiri – Rudyard Kipling.

Ne kadar yaşarsan yaşa birgün öleceksin hadis?​

Ne kadar yaşarsan yaşa birgün öleceksin hadis?
Hadis-i şerifte buyuruluyor ki: “Ne kadar yaşarsan yaşa, bir gün öleceksin. Kimi seversen sev bir gün ayrılacaksın. Ne yaparsan yap (ister iyi, ister kötü) karşılığını göreceksin.”

Yerin seni çektiği kadar ağırsın kimin?​

Yerin seni çektiği kadar ağırsın, Kanatların çırpındığı kadar hafif.. Kalbinin attığı kadar canlısın, Gözlerinin uzağı gördüğü kadar genç…

Yerin seni çektiği kadar ağırsın kimin şiiri?​

Yerin seni çektiği kadar ağırsın kimin şiiri?

Deme bari kimin şiiri?​

Deme bari kimin şiiri?
Deme Bari Şiiri – Serdar Tuncer.
Ansızın kimin şiiri?​
Ansızın şiiri – Özdemir Asaf.

Nasil istersen öyle yasa?​

Nasil istersen öyle yasa?
“Nasıl istersen öyle yaşa, fakat bil ki, bir gün mutlaka öleceksin. Kimi seversen sev ama unutma ki, bir gün ondan ayrılacaksın. Dilediğin gibi davran, lâkin şu da her zaman hatırında olsun ki, her yaptığının karşılığını mutlaka göreceksin.”

Kimi seversen sev mutlaka ondan ayrılacaksın?​

Kimi seversen sev mutlaka ondan ayrılacaksın?

Her şey Sende Gizli Can Yücel hangi kitapta?​

Taraf gazetesinden Ayşegül Dursun’un haberine göre Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2013- 2014 eğitim öğretim yılı için ortaöğretim 10. sınıflara dağıttığı “Dil ve Anlatım” kitabında “Her şey Sende Gizli” adlı şiir Can Yücel imzasıyla yayınlandı.

Can Yücel Kimdir Hayatı?​

Can Yücel Kimdir Hayatı?
Can Yücel (21 Ağustos 1926, İstanbul – 12 Ağustos 1999), modern Türk şairidir. Kullandığı kaba ama samimi dil ve bariton sesiyle okuduğu şiirlerle Türk Edebiyatı’nda farklı bir tarz yaratmıştır. 7 yıl süreyle Millî Eğitim Bakanlığı yapan Hasan Âli Yücel’in oğludur.

Bayram Şiiri Can Yücel’in mi?​

Bayram Şiiri Can Yücel’in mi?
Pek çok kişi birbirine bayram mesajları gönderiyor. Farklı bir mesaj arayışında olanlar ise şiirlerle kutlama yapıyor. Bunlardan en dikkat çekeni Can Yücel imzasıyla paylaşılan “Bayram” şiiri.

"Sevdiğin kadar sevilirsin" şiiri, Mawlana Celaleddin Rumi'ye aittir. Bu güzel ve derin anlamlı sözler, insan ilişkilerine ve sevgiye dair önemli bir mesaj içerir. Sevdiğimiz kadar seviliriz ve karşımızdaki insana güven duyduğumuz ölçüde onlar da bize güvenir. Bu sözler, karşılıklı sevgi ve güvenin önemine vurgu yapar.

"Eğer" şiiri ise Rudyard Kipling'e aittir. Rudyard Kipling, dünyaca ünlü İngiliz yazarı ve şairidir. "Eğer" adlı şiirinde, olgunluk, cesaret, sabır ve sağduyu gibi erdemleri anlatır.

"Yerin seni çektiği kadar ağırsın" dizeleri ise Serdar Tuncer'e ait olan "Deme Bari" adlı şiirden alınmıştır. Serdar Tuncer, Türk tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu ve aynı zamanda şairdir.

"Ansızın" şiiri ise ünlü Türk şairi Özdemir Asaf'a aittir. Özdemir Asaf, edebiyatımızın önemli isimlerinden biridir ve eserleriyle geniş kitlelere ulaşmıştır.

“Nasıl istersen öyle yaşa" sözleri ise herkesin dilinden düşmeyen ve derin anlamlar içeren bir sözdür. Bu sözlerin kaynağı tam olarak bilinmemekle birlikte, genellikle İslam öğretisine dayandırılarak kullanılır.

"Her şey Sende Gizli" şiiri ise modern Türk şairi Can Yücel'e aittir ve dilimize farklı tarzıyla ve samimi yaklaşımıyla kazınmış önemli bir eserdir. Can Yücel'in şiirleri genellikle insanın iç dünyasına dair derin anlamlar barındırır.

Bayram şiiri Can Yücel'e ait olmayıp, farklı kaynaklara dayandırılan bir yanılgı olabilir. Can Yücel'in eserleri genellikle samimi bir dil ve derin anlam içerir ve edebiyatımızın önemli şairlerinden biridir.

Geri