Setil alkol haram mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
251.462
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Setil alkol haram mi?​

İlaçlarda kimyasal yapıları etil alkolden farklı olan pentanol, alil alkol, setil alkol gibi diğer alkol formları haram olarak değerlendirilmemektedir.

Stearil alkol namaza engel mi?​

Dinimize göre sarhoş edici tüm alkol ürünleri haram kılınmıştır. Temizlik ya da hoş koku için kullanılan alkollü ürünler için aynı durum söz konusu değildir. Yani temizlik için ele ve vücuda sürülen alkol ya da dezenfektanlar abdest bozulmasına neden olmaz.
Fanta içinde alkol var mı?
Diyanet İşleri Başkanlığı, gazlı içecekler için “alkol” açıklaması yaptı… Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz mevsimi ve özellikle Ramazan ayı boyunca reklamları sıklaşan ve her yaştan insanın severek tükettiği gazlı içeceklerin alkollü içecekler sayılamayacağına karar verdi.
Haram olan alkol nedir?
2 Kur’an’da haram kılınan içecek “hamr”dır. Aşağıda açıklanacağı üzere hamr, bazı âlimlerce şarap, bazılarınca ise “sarhoş edici içki” anlamına gelmektedir. Sünnet’te üzümün dışında daha başka gıdalardan elde edilen farklı içki çeşitleri zikredilmiş ve bunların haram olduğu beyan edilmiştir.

Jel ile namaz kılınır mı?​

Fetvaya göre temizlik için kullanılan kolonya ve parfüm abdesti bozmaz. Sual: içinde alkol bulunan cilt kremi veya kolonya abdesti bozmaz mı? Bozmaz, namaza da mani olmaz.

Kozmetik ürünlerde alkol caiz mi?​

Alkol barındırmadığı için “helal bakım ürünleri” olarak adlandırılan ürünler konusunda Diyanet’ten açıklama geldi. Diyanet, kozmetik ürünlerde helal-haram gibi bir durumun olmadığını belirterek alkol ihtiva eden ürünlerin temizlik, hijyen ve güzel koku amacıyla kullanılmasının dinen sakıncası olmadığını kaydetti.
Fanta içmek caiz mi?
Mübâhlar zan ile haram olmaz. Helâl ihtimali olan yiyecek maddeleri zan ile haram olmaz. Kola, gazoz ve sair mübah yiyecek ve içecekler alkol ve sair haram maddeler karıştırıldığını bizzat imalatçı bildirirse, ki kişi aleyhine ikrar ile bağlıdır, bunu içmek haram olur.
Şarap öksürük yapar mı?
Bireylerde şarap gıda alerjenlerine benzeyen öksürük, hırıltılı solunum ve döküntülü deri kaşıntılarına neden olabilir. “Tüm şaraplarda bulunan bir takım farklı maddeler alerji benzeri reaksiyonlara neden olabilir” diye belirtiyor Bonci.

Sarhoş etmeyen alkol haram mı?​

Kur’ân, sarhoş eden alkollü içkileri kesin olarak yasaklamıştır. İmamı A’zam’a göre sarhoş etmeyen az miktardaki alkol içeren içkiler (bira gibi) haram değildir.
 
Geri
Üst