- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Set ekibi ne iş yapar?
Set ekibi, sette dekorun kuruması, dekorun taşınması, donanımın eksiksiz sağlanması gibi görevler üstlenir. Görevleri önemsiz gibi görünür ancak yapım kısmının hızlı ilerlemesini sağlar. Ambiyansın, platonun kurulmasında görevlidirler. Örneğin sahnede sis varsa , sis makinesini taşır ve kullanır.Set Amiri ne iş yapar?
setin her türlü huzurundan, temizliğinden (maddi manevi) ve düzeninden sorumlu, elinden her iş gelen ve yapabildikleri karşısında her an şaşırma ihtimalinizin yüksek olduğu set abileridir bunlar. herkesle arası iyidir, her şeyden haberleri vardır, setin küçüklerini koruyup kollamakta üstlerine yoktur.
Kamera arkasında kimler çalışır?
Siz değerli okuyucularımız için Film yapımında ekip nedir? kamera arkasında kimler olur?
Prodüksiyon amiri ne demek?
“Yapımcı ve yönetmenin taleplerini dikkate alarak, senaryo çerçevesinde işin gerçekleştirilmesi amacıyla her türlü ekip ve malzemeyi, belirlenen bütçeye uygun şartlarla temin eden, kamera arkası organizasyonunu yaparak üretim aşamasında işin aksamamasını sağlayan personeldir.”Prodüktör nedir ne iş yapar?
Film, televizyon ve reklam gibi alanlarda yapım aşamasını yöneten kişiye prodüktör denilmektedir. Bunun yanı sıra prodüktör müzik albümlerin yapım aşamalarını yakından takip eder. Ayrıca üretim sonrasında ürünün tüm dağıtım, pazarlama ve dağıtım süreçlerini prodüktör kontrol eder.
Kamera arkası ekibine ne denir?
Ekipte yönetmen ve asistanlarından tutun sanat departmanına kadar müzikten tutun kostüme, saç ve makyaja kadar, her departmanın asistanlarından tutun kurguya kadar birçok insan olur. Zaten bir film çekiminin pre-prodüksiyon, prodüksiyon ve post prodüksiyon olmak üzere üç aşaması vardır.