- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sesli denetim nedir?
Sesle Denetim sayesinde dokunmak, kaydırmak, yazmak ve başka işlemler yapmak için sesinizi kullanarak aygıtınızda gezinebilir ve aygıtınızla etkileşim kurabilirsiniz. Sesle Denetim’i kullanabilmek için aygıtınızda iOS 13 veya sonraki bir sürümü ya da iPadOS yüklü olmalıdır.Sesle denetim nasıl kapatılır?
Sesle Kontrol, teknik olarak devre dışı bırakılamaz. Bu çözüm, Sesle Denetim’i geçersiz kılan Siri’yi etkinleştirir, parolalı bir kilidi etkinleştirir, ardından Siri’nin kilit ekranında çalışmasını engeller.Assistive Touch ne demek?
iPhone veya iPad’in kontrol butonlarını kullanmak istemeyenler için geliştirilmiş bir çözüm: Assistive Touch.. Aslında Türkçe’ye”Yardımcı dokunuş” olarak çevirmek de mümkün.
VoiceOver Nasıl Açılır?
Önemli: TalkBack açıkken etkinleştirmek için tek dokunuş yerine iki kez dokunun.
- Cihazınızda Ayarlar’ı açın.
- Erişilebilirlik. TalkBack’i seçin.
- TalkBack’i kullan seçeneğini açın veya kapatın.
- Tamam’ı seçin.
iPhone sesli arama nasıl yapılır?
Sesli arama özelliğini açma açın. Voice ve Asistan’a dokunun. Buradan, diliniz ve “Ok Google” dediğinizde bir sesli aramanın başlatılmasını isteyip istemediğiniz gibi ayarları değiştirebilirsiniz.Apple Car play ne demek?
Apple CarPlay: Akıllı Ekran Sistemi En yalın tanımıyla Apple CarPlay, araç kullanırken iPhone’unuzla yapmak istediğiniz tüm şeyleri kolay bir şekilde gerçekleştirmenize olanak sağlar. Bu sayede de yola rahatlıkla odaklanabilirsiniz ve Apple CarPlay’i yardımcı pilotunuz olarak kullanabilirsiniz.iPhone sesli konuşma nasıl kapatılır?
Ana Ekran düğmesine üç kez basın (Ana Ekran düğmeli bir iPhone’da). Denetim Merkezi’ni kullanın. Ayarlar > Erişilebilirlik > VoiceOver bölümüne gidin, sonra bu ayarı açın veya kapatın.
Assistive Touch nasıl açılır?
Ayarlar> Genel> Erişilebilirlik’i açın. AssistiveTouch öğesine inin ve AssistiveTouch’ı AÇIK duruma getirmek için seçim düğmesine dokunun. Özellik etkinleştirildiğinde geçiş yeşil olacaktır.
iPhone Assistive Touch nasıl açılır?
AssistiveTouch’ı açmak için birkaç yöntem vardır:- Ayarlar > Erişilebilirlik > Dokunma’ya gidin ve AssistiveTouch’ı seçerek özelliği açın.
- “Hey Siri”yi kullanarak “AssistiveTouch’ı aç” deyin.
- Ayarlar > Erişilebilirlik > Erişilebilirlik Kestirmesi’ne gidin ve AssistiveTouch’ı açın.
VoiceOver nasıl çalışır?
VoiceOver’ı açma veya kapatma- Apple Watch’unuzda Ayarlar uygulamasını açın.
- Erişilebilirlik > VoiceOver’a gidin, sonra VoiceOver’ı açın. VoiceOver’ı kapatmak için VoiceOver düğmesine çift dokunun. Siri: “VoiceOver’ı aç” veya “VoiceOver’ı kapat”.
Telefon kör modundan nasıl çıkar?
TalkBack’i devre dışı bırakmak için Ayarlar öğesine dokunun, ardından Ayarlar öğesine iki kez dokunun. İki parmağınızı kullanarak menüde gezinin ve Erişilebilirlik öğesine dokunun, ardından Erişilebilirlik öğesine iki kez dokunun. TalkBack öğesine dokunun, ardından TalkBack öğesine iki kez dokunun.
CarPlay özelliği ne demek?
CarPlay, iPhone’nuzdaki Siri’nin sesle denetim özelliği ile yönetilen bir sistem. Siri teknolojisinin kontrol edilebilen sürüş senaryolarına uygulandığı bu donanımla sadece sesli değil, kontrol düğmeleri, touchpad ve dokunmatik ekran gibi kumandalar da kullanılabiliyor.