Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sesli asistan ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sesli asistan ne demek?​

Bunun dışında ses ile iletişim kurabilen sanal asistanlar da vardır ve bu tür sanal asistanlar “sesli asistan” olarak adlandırılırlar. Android cep telefonlarında çalışan, Google Assistant; Amazon Echo’da çalışan Amazon Alexa; Apple cihazlarda çalışan Siri en bilinen sesli asistan örnekleridir.

Okey Google dediğimde kendini açar mısın?​

Google Asistan’a sesinizi tanımayı öğretme açıp “Asistan ayarları” deyin. “Popüler ayarlar” bölümünün altında Voice Match’e dokunun. Ok Google’ın açık olduğundan emin olun. Ok Google’ı bulamıyorsanız Google Asistan’ı etkinleştirin.

Google sesli asistan nasıl kullanılır?​

Google sesli asistan nasıl kullanılır?
Sesli arama özelliğini açma
- Android telefonunuzda veya tabletinizde Google uygulamasını açın.
- Sağ üstte Profil resminiz veya adınızın baş harfi Ayarlar. Ses’e dokunun.
- “Ok Google”ın altında Voice Match’e dokunun.
- Ok Google’ı açın.

Google Asistan ayarları nasıl yapılır?​

Google Asistan ayarları nasıl yapılır?
Google Asistan ayarlarını açma
- Android telefon veya tabletinizde “Ok Google, Asistan ayarlarını aç” deyin.
- E-posta adresinizin yanındaki aşağı ok simgesine. dokunun. Pixel 4 ve sonraki modellerde Tüm Asistan ayarlarını göster’e.
- Bir işlem seçin: Farklı bir hesap kullanmak için: Kullanmak istediğiniz hesaba dokunun.

Yapay zeka sesli asistan nedir?​

Sesli Asistanlar bugün karşımıza; Sanal Asistan, Yapay Zeka Asistanı gibi farklı isimlerle de çıkmaktadır. Doğal dil işleme yeteneğine sahip bu asistanlarımız, verdiğimiz sesli komultarı kendi anlayacağı şekilde yorumlayarak verilen görevleri yerine getirir.

Bireysel asistan nedir?​

Kişisel asistan, bir iş türüdür. Günlük iş veya kişisel görevleri ile belirli bir kişiyi assiste eder. Bir asistan, toplantı, yazışmalar ve not alma zaman ve günlük yönetimi ile yardımcı olur.

Okey Google deyince neden açılmıyor?​

Okey Google deyince neden açılmıyor?
Cihazın fişe takılı ve açık olduğundan emin olun. Cihazın internete ve mobil cihazınızla aynı kablosuz ağa bağlı olduğundan emin olun. Mikrofonun açık olduğundan emin olun: Hoparlörler (Google Home hariç), Akıllı Ekranlar veya Akıllı Saatler: Cihazınızın arka tarafındaki mikrofon anahtarının açık olduğundan emin olun.

Google Asistan neden açılmıyor?​

Google Asistan neden açılmıyor?
Sebep: Telefonunuzun Android sürümü eski Telefonunuzdan Ayarlar > Sistem hakkında bölümüne bakın. Android sürümünüz 5.0’dan aşağıysa (4.4, 4.2 gibi bir şeyse) Google Asistan’ı hiçbir zaman kullanamayacaksınız. Sistem gereksinimlerine göre Asistan’ı kullanabilmek için minimum Android 5.0 gerekiyor.
Google sesli yazma nasıl yapılır?​
Asistan sesle yazma özelliğini etkinleştirme veya devre dışı bırakma
- Telefonunuzda Mesajlar veya Gmail gibi metin yazabileceğiniz herhangi bir uygulama açın.
- Metin girebileceğiniz alana dokunun.
- Klavyenin üst kısmında Ayarlar. Sesle yazma’ya dokunun.
- Asistan sesle yazma özelliğini etkinleştirin veya devre dışı bırakın.
Sesli asistan ı nasıl kapatabilirim?​
Android telefon veya tabletinizde “Ok Google, Asistan ayarlarını aç” deyin. “Tüm ayarlar”ın altında Genel’e dokunun. Google Asistan’ı etkinleştirin veya devre dışı bırakın.

Yapay zeka örnekleri nelerdir?​

Yapay zeka örnekleri nelerdir?
Günlük olarak karşılaşacağınız, ancak yapay zeka yönünden habersiz olabileceğiniz yapay zeka örnekleri:
- Google Haritalar ve Ride-Hailing Uygulamaları
- Yüz Algılama ve Tanıma.
- 3. Metin Editörleri veya Otomatik Düzeltme.
- Arama ve Tavsiye Algoritmaları
- Chatbotlar.
- Dijital Asistanlar.
- 7. Sosyal Medya.
- 8. E-Ödemeler.

Akıllı asistan ne işe yarar?​

Akıllı asistan ne işe yarar?
Yapay Zeka Teknolojileri Sanal asistan, dijital asistan veya yapay zeka asistanı olarak farklı isimlerde karşılaştığımız akıllı asistanlar, doğal dili işleme yeteneği olan, ses komutlarını anlayan ve komutlar kapsamında ilgili görevleri yerine getiren uygulamalardır.

Öğrenci asistanı ne iş yapar?​

Asistan, çeşitli idari sorumlulukları ve büro görevlerini yerine getirmekle sorumlu meslek grubuna verilen isimdir. Asistanın görevleri arasında, yöneticilere ve çalışanlara destek sağlamak, günlük ofis ihtiyaçlarında yardımcı olmak ve şirketin genel idari faaliyetlerini yönetmek bulunmaktadır.

Kişisel Asistan nasıl olunur?​

Asistan Nasıl Olunur? Asistan olmak için üniversitelerin Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı gibi bölümlerinden mezun olmak gerekir. Dört yıllık lisans eğitimi alındıktan sonra asistan olunabilir. Dört yıllık farklı bir bölümden mezun olan kişiler de asistan olabilirler.

Google neden cevap vermiyor?​

Google neden cevap vermiyor?
Sayfa yanıt vermiyor kutusu Belirli bir web sayfası veya bir dizi sayfa bir sorun oluşturduğunda bu hatayla karşılaşabilirsiniz. Sorunu gidermek için kutudaki web sayfalarını seçin ve Sayfaları sonlandır’ı tıklayın. Ardından sayfaları yeniden yükleyin. Hatayı hâlâ görüyorsanız cihazınızı yeniden başlatmayı deneyin.
 
Sesli asistanlar, kullanıcıların ses komutlarını anlayarak çeşitli görevleri yerine getirmelerine yardımcı olan sanal asistanlardır. Google Assistant, Amazon Alexa ve Siri gibi sesli asistanlar, günlük hayatta birçok işlev için kullanıcıları destekler.

Google Asistan'ı "Hey Google" veya "Okey Google" diyerek aktive edebilirsiniz. Bunun için cihazınızın mikrofonunun açık olduğundan, internet bağlantısının sağlandığından ve Google Asistan'ın etkinleştirilmiş olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca, bazen cihazınızın Android sürümünün yetersiz olması da Google Asistan'ın çalışmamasına sebep olabilir. Minimum Android 5.0 veya üzeri bir sürüme sahip olmanız gerekmektedir.

Google Asistan'ın kullanımı için sesli arama özelliğini açmanız gerekmektedir. Android cihazınızda Google uygulamasını açarak Ayarlar > Ses bölümüne giderek "Ok Google" özelliğini etkinleştirebilirsiniz.

Sesli asistanlar genellikle yapay zeka teknolojilerini kullanarak sesli komutları anlar ve işlevleri gerçekleştirir. Doğal dil işleme yeteneğine sahip olan yapay zeka asistanları, verilen komutları anlayarak kullanıcıya yardımcı olurlar.

Bireysel asistanlar genellikle belirli bir kişiye hizmet veren ve günlük işlerini kolaylaştırmak için destek sağlayan profesyonellerdir. Toplantıların planlanması, yazışmaların yapılması, not alınması gibi görevlerde yardımcı olurlar.

Yapay zeka örnekleri arasında Google Haritalar ve Ride-Hailing Uygulamaları, yüz algılama ve tanıma sistemleri, metin editörleri veya otomatik düzeltme uygulamaları, arama ve tavsiye algoritmaları, chatbotlar, dijital asistanlar, sosyal medya platformları ve e-ödeme sistemleri bulunmaktadır.

Kişisel asistan olmak için genellikle Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı gibi bölümlerden mezun olmak gerekmektedir. Dört yıllık lisans eğitimi aldıktan sonra asistanlık pozisyonunda çalışmaya başlanabilir.

Google'ın cevap vermediği durumlar genellikle belirli bir web sayfasında yaşanan sorunlardan kaynaklanır. Bu durumda, sayfaları yeniden yükleyerek veya cihazınızı yeniden başlatarak sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz.
 
Geri
Üst