AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sesle denetim nasil kapatilir?

Editör

Yeni Üye

Sesle denetim nasıl kapatılır?​

Sesle Kontrol, teknik olarak devre dışı bırakılamaz. Bu çözüm, Sesle Denetim’i geçersiz kılan Siri’yi etkinleştirir, parolalı bir kilidi etkinleştirir, ardından Siri’nin kilit ekranında çalışmasını engeller.

iPhone sesli konuşma nasıl kapatılır?​

Ana Ekran düğmesine üç kez basın (Ana Ekran düğmeli bir iPhone’da). Denetim Merkezi’ni kullanın. Ayarlar > Erişilebilirlik > VoiceOver bölümüne gidin, sonra bu ayarı açın veya kapatın.

iPhone rahatsız etme modu nasıl kapatılır?​

iPhone rahatsız etme modu nasıl kapatılır?
iOS 14 veya önceki sürümlerde ya da iPadOS 14’te: Ayarlar > Rahatsız Etme’ye gidin….Rahatsız Etme ayarlarınızı değiştirme
- Ayarlar > Odak’a gidin.
- Rahatsız Etme’ye dokunun.
- İzin Verilen Bildirimler, Odak Durumu, Akıllı Etkinleştirme ve diğer özelliklerin ayarlarını seçin.

iPhone sesle arama nedir?​

Sesle Denetim ile telefon görüşmeleri yapın ve müzik çalmasını denetleyin. (iPhone 4s veya daha yenisinde iPhone’u sesle denetlemek için Siri’yi de kullanabilirsiniz. Bakınız: İstekte bulunma.) Not: Siri açıkken Sesle Denetim ve Sesle Denetim ayarları kullanılamaz.

Telefonda sesli okuma nasıl kapatılır?​

3. Seçenek: Cihaz ayarları ile
- Cihazınızda Ayarlar’ı açın.
- Erişilebilirlik. TalkBack’i seçin.
- TalkBack’i kullan seçeneğini açın veya kapatın.
- Tamam’ı seçin.

VoiceOver dan nasıl çıkılır?​

VoiceOver dan nasıl çıkılır?
1. Seçenek: Ses seviyesi tuşlarının ikisine birden basma
- Cihazınızın yanındaki ses seviyesi tuşlarının yerini belirleyin.
- İki ses seviyesi tuşunu birden 3 saniye basılı tutun.
- TalkBack’i açmak veya kapatmak istediğinizi onaylamak için iki ses seviyesi tuşunu birden tekrar 3 saniye basılı tutun.

iPhone sesli arama nasıl yapılır?​

Sesli arama özelliğini açma açın. Voice ve Asistan’a dokunun. Buradan, diliniz ve “Ok Google” dediğinizde bir sesli aramanın başlatılmasını isteyip istemediğiniz gibi ayarları değiştirebilirsiniz.

Sesle denetim özelliği iPhone'da Siri'nin kullanımına benzer bir işlevsellik sunar ve açıklamalarını incelediğimde aşağıdaki adımları izleyerek çeşitli sesli kontrolleri etkinleştirme veya devre dışı bırakma işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz:

1. iPhone'da Sesle Kontrol'ü devre dışı bırakma:
- Sesle Kontrol'ü tamamen devre dışı bırakmanın mümkün olmadığını belirtmişsiniz, ancak Sesle Kontrol yerine Siri'nin etkinleştirilmesini tercih ediyorsanız aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
- Ayarlar > Siri ve Arama > Siri'yi etkinleştirin.
- Parolalı bir kilidi etkinleştirmek için Ayarlar > Face ID ve Parola veya Dokunmatik Kimlik > Parola Kilit Etkin'i seçin.
- Ardından Siri'nin kilit ekranında çalışmasını engellemek için Ayarlar > Siri ve Arama > Siri'yi Kilit Ekranı'nda Kullanma'yı devre dışı bırakın.

2. iPhone'da sesli konuşma ve VoiceOver'ı kapatma:
- Ana Ekran düğmesine üç kez basarak VoiceOver'ı kapatma yöntemlerini kullanabilirsiniz. Aynı zamanda, Ayarlar > Erişilebilirlik > VoiceOver bölümünden VoiceOver'ı açıp kapatabilirsiniz.

3. iPhone'da rahatsız etme modunu kapatma:
- iPhone'unuzdaki rahatsız etme modunu kapatmak için genel olarak Ayarlar > Rahatsız Etme veya Odak bölümlerine giderek rahatsız etme ayarlarını değiştirebilirsiniz.

4. Telefonda sesli okuma (TalkBack) özelliğini kapatma:
- TalkBack'in kapatılması hakkında verdiğiniz bilgilere göre, Ayarlar > Erişilebilirlik > TalkBack bölümünden bu özelliği açıp kapatabilirsiniz.

Yukarıdaki adımları takip ederek ihtiyacınıza uygun sesli kontrolleri etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz. Eğer başka bir konuda yardıma ihtiyacınız olursa lütfen belirtmekte çekinmeyin.

Geri