AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sesim surekli kisiliyor ne yapmaliyim?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
135.450
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Sesim sürekli kısılıyor ne yapmalıyım?​

Ses kısıklığına ne iyi gelir?
- Ilık tuzlu su ile gargara. Ağrılı ve tahriş olmuş boğaz ve ses kısıklığı için ılık tuzlu su ile gargara yapmak etkili sonuçlar verebilir.
- Solunan havayı nemlendirmek.
- Boğaz pastilleri kullanmak.
- Elma sirkesi içmek.
- Ballı papatya çayı tüketmek.
- Zencefil kökü.

Ses telleri neden zarar görür?​

SESİN EN BÜYÜK DÜŞMANLARI “Sigara sesin en büyük düşmanıdır. Gırtlak ve akciğer kanserinin en önemli nedenidir. Sigaranın kesinliklebırakılması, bulunulan ortamda sigara dumanına maruz kalınmaması gerekir. Kafein (kahve, çay, çikolata) ve alkol, ses tellerini kurutarak ses teli hasarını artırır.

Psikolojik ses kısıklığı nasıl olur?​

Psikolojik ses kısıklığı nasıl olur?
Stres, boyun ve ses tellerimizin hareketlerini kontrol eden kaslarda oluşan gerginlik sonucu sesin kısılmasına yol açabiliyor. Heyecanlandığımızda veya çok sinirlendiğimizde ellerimizde oluşan titremenin bir benzeri ses tellerimizde oluşuyor.

Geçmeyen ses kısıklığı neden olur?​

Sigara, gırtlak ve boğaz kanserlerinin gelişmesinde önemli bir risk faktörü olduğundan düzelmeyen ses kısıklığı olan ve sigara içen kişilerin bir kulak burun boğaz hastalıkları uzmanına muayene olmaları gerekir. Ses kısıklığının daha nadir nedenleri arasında alerji, guatr ve sinir sistemi hastalıkları sayılabilir.

Ses kısıklığına bitkisel olarak ne iyi gelir?​

Ses kısıklığına ne iyi gelir: Ses kısıklığına iyi gelen yiyecekler
- Bal. En bilinenlerle başlayalım istedik, özellikle kış aylarında evimizden eksik etmediğimiz şifa dolu balı ilk sıraya koyduk.
- Limon.
- Zencefil.
- Sarımsak.
- Turp.
- Ekinezya çayı
- Papatya çayı

Ses telleri zarar görürse ne olur?​

Ses telleri zarar görürse ne olur?
Fakat, ses telleri (düz kas dokusunun iki bandı) iltihabında aşırı kullanımdan zarar görürse, uzun süreli hasarlar söz konusu olabilir. Aynı şekilde, ses kısıklığı ve iltihaplanma 2-3 haftadan fazla sürerse, hekime başvurulmalıdır. Bu durum, daha ciddi bir sağlık durumunuz olduğunu gösterebilir.

Ani ses kısıklığı neden olur?​

Ani ses kısıklığı yapan akut larenjitin en sık nedeni grip gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarıdır. Kronik larenjit ise sesin yanlış kullanımı, aşırı alkol tüketimi, duman ya da kimyasal gazların solunması gibi durumlar neticesinde ortaya çıkabilir.

Ses kısıklığı hangi kanseri habercisi?​

Ses kısıklığı, gırtlak kanserinin belirtisi olabilir. Bu nedenle 15 günden fazla süren ses kısıklığı durumu varsa mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanına başvurulmalıdır.

Ses tellerinde nodül kanser midir?​

Ses tellerinde nodül kanser midir?
Ses tellerinde üzerinde görülen vokal nodüller, iyi huylu (kanser dışı) oluşumlardır.

Ibrahim saraçoğlu ses kısıklığına ne iyi gelir?​

Ses Kısıklığına Ne İyi Gelir İbrahim Saraçoğlu Tarifi Saraçoğlu’nun önerdiği en etkili formül kabuk tarçın çayıdır: Birkaç tane kabuk tarçını kaynamakta olan bir bardak sıcak suyun içine atın ve 5- 6 dakika kadar kısık ateşte kaynatın. Altını kapatıp biraz demlenmeye bırakın.
 
Ses kısılıklığına yönelik verdiğiniz bilgiler oldukça faydalı ve doğru yöntemler içeriyor. İşte verdiğiniz önerilere ek olarak;

- Bol su içmek, ses tellerini nemli tutarak kısılmayı önleyebilir. Günde en az 8 su bardağı su içmeye özen göstermek faydalı olabilir.
- Sigara ve alkol tüketiminden uzak durmak, ses tellerine zarar veren faktörlerin başında gelmektedir. Bu alışkanlıklardan uzak durarak ses sağlığını koruyabilirsiniz.
- Sıcak içecekler (örneğin ılık süt veya bitki çayları) tüketerek boğazınızı rahatlatabilir ve ses kısıklığını azaltabilirsiniz.
- Sesinizi dinlendirmek de önemlidir. Aşırı konuşma veya bağırmaktan kaçınarak ses tellerine dinlenme fırsatı tanıyabilirsiniz.
- Kendi önereceğiniz besinlerle ses kısıklığına iyi gelmesini sağlayabilirsiniz. Özellikle bal, limon, zencefil gibi doğal ürünlerin tüketimi faydalı olabilir.
- İbrahim Saraçoğlu'nun kabuk tarçın çayı tarifi de denenebilir, çünkü tarçının ses tellerine iyi geldiğine dair bir inanış vardır.

Ses kısıklığı uzun süre devam ediyorsa ve diğer belirtiler eşliğinde ise mutlaka bir uzmana başvurmanız önemlidir. Bununla birlikte, genel olarak sağlıklı beslenme, düzenli egzersiz yapma ve stresten uzak durma gibi yaşam tarzı alışkanlıkları da ses sağlığını korumak için önemli adımlardır.
 
Geri
Üst