- Konu Yazar
Ses yalıtımı için cam kullanılır mı?
Ara mesafe az ve cam kalınlıkları küçük ise, tek cam daha iyidir; belirli bir kalınlık ve ara mesafeden sonra çift cam ünitesi daha iyi ses yalıtımı sağlar. D- Çift cam ünitesinde ara mesafe arttıkça, cam kalınlıklarının artmamasına rağmen ses yalıtımı iyileşir.Ses yalıtımı yapmak için alınması gereken en önemli tedbir ne olabilir neden?
Kullanılamıyorsa tedbir almak. Duvarları delerek geride bıraktığımız havalandırma kanallarından, borulardan ve etrafındaki boşluklarda ses sızıntısını engellemek. Darbe sesine karşı yüzer döşeme programları yapmak; neopren, polietilen, taş yünü döşeme detayları, elastik tespitli asma tavan yapmak doğru olacaktır.Elyaf yalıtım malzemesi midir?
Elyaf yalıtım malzemesi midir?Ülkemizde üretilen ısı yalıtım malzemeleri genellikle şunlardır: Cam yünü, plastik köpük (polistren, poliüretan, vb.) perlit, mantar, sentetik elyaflar, odun lifi, yonga, rende talaşı, vb.
Cam sesi geçirir mi?
Cam sesi geçirir mi?Elbette geçirir. Düz cam balkonlara göre %50 daha az geçirir. tIPKI PVC pencereler gibi ses yalıtımı güçlüdür azda olsa ses illaki geçirir.
Ses yalıtımı amacı nedir?
Ses yalıtımı, yankılara neden olan yansımalar ve yankılanmaya neden olan rezonanslar gibi istenmeyen dolaylı ses dalgalarını bastırabilir. Ses yalıtımı, ses yolundaki mesafe ve araya giren nesnelerin kullanılması yoluyla kaynaktan istenmeyen doğrudan ses dalgalarının iletilmesini azaltabilir.Sesin yayılması ne demek?
Sesin yayılması titreşim aracılığı ile gerçekleşir. Titreşim sonucu oluşan bu ses bir tür enerji çeşididir. Dalgalar halinde yayılır ve her yöne doğru hareket eder. Böylece biz de farklı canlı ve cansız varlıklardan çıkan sesleri dalga şeklinde yayılan titreşim vasıtasıyla duyarız.Sesin sıvılarda yayılması ne demek?
Sesin sıvılarda yayılması ne demek?Sesin sıvılarda yayılması gazlardan hızlı, katılardan yavaştır. Bu da sıvıların tanecikli yapısına göre değişen bir özelliktir. Sesin yayılmasında sıvıların tanecikli yapısı, akışkan olması da etkili olmaktadır. Sesin yayılmasında dalgalar halinde hareketi etkili olmaktadır.
Yalıtım malzemesi nelerdir?
Yalıtım malzemesi nelerdir?Isı İzolasyon Malzemeleri: Şu şekilde sıralayabiliriz. Taş yünü ve cam yünü, polistren ve extrüde polistren ısı yalıtım levhaları, poliüretan köpük, cam köpüğü ve fenol köpüğü. Su İzolasyonu Malzemeleri: Su izolasyonun da kullanılan malzemeler genelde esnek ve dayanıklı malzemelerdir.