AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Ses muhendisligi okunur mu?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Ses mühendisliği okunur mu?​

Nasıl Ses Mühendisi Olunur? Ses mühendisi olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren mühendislik bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Çeşitli akademi ve üniversitelerin Ses mühendisliği sertifika ve yüksek lisans programları mevcuttur.

Ses mühendisliği Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?​

Yıldız Teknik Üniversitesi Duysal Tasarım- Müzik teknolojileri. İstanbul Teknik Üniversitesi devlet konservatuarı- Müzik teknolojileri- ses kayıt. Dokuz Eylül Üniversitesi Müzik Teknolojileri Bölümü Bahçeşehir Üniversitesi Müzik Bölümü
Ses mühendisi ne iş yapar?
Bir ses mühendisi sesin kaydı, düzenlemesi, karıştırması ve yeniden üretimi ile ilgilenir. Birçok ses mühendisi film, radyo, televizyon, müzik, elektronik ürünler ve bilgisayar oyunlarına ses üretmek için teknolojileri yaratıcı şekilde kullanırlar.
Ses Mühendisliği Bölümü sayısal mı sözel mi?
Müdür yardımcımın cevabı “ses mühendisliği bölümünün konservatuarla alakası yok, bildiğin herhangi bir mühendislik dalı gibi sayısalla giriliyor” oldu.

Ses mühendisliği nasıl okunur?​

Ses mühendisi olmak için üniversitede bu alanda eğitim alınmalıdır. Üniversitelerin Optik ve Akustik Mühendisliği Bölümü’nden mezun olanlar ses mühendisi olur. Ses mühendisi, aldığı eğitim ile ses sistemlerinin tasarımı, kalite ve onarım işlemlerini gerçekleştirir.

Mühendislik sayısal mı?​

Mesela “Bilgisayar Mühendisliği” bölümüne gitmek istiyorsanız sayısal testlerini çözmeniz gerekiyor. Sayısal öğrencileri öncelikle 1.oturum olan TYT sınavına girmek zorundalar. Bu sınavda Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testleri bulunmaktadır.
Müzik Teknolojileri Bölümü kaç puan?
Toplam puan: 32+10+32= 74 puan. Adaylar en yüksek puan alan adaydan başlayarak sıralanır. İlk gün yapılacak olan I. Aşama Müziksel İşitme Sınavı (ortak sınav) bir ön eleme niteliğindedir ve bu sınavda yalnızca işitmeye dayalı sorular sorulacak, adaylardan herhangi bir vokal ya da çalgısal performans istenmeyecektir.
Sayısal derslerde hangi dersler var?
Sayısal dersler şu şekildedir:
Sayısal derslere bakıldığında fizik, kimya, biyoloji, matematik ve geometri görülmektedir. Bu dersler arasından biyoloji biraz daha öğrencilerin sözel bulduğu ve biraz daha soğuk durduğu bir alandır.
 
Geri
Üst