AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Servis sozlesmesi iptal edilebilir mi?

Editör

Yeni Üye

Servis sözleşmesi iptal edilebilir mi?​

“VELİLER, SÖZLEŞMELERİ TEK TARAFLI FESHEDEBİLİR” Avukat Cevat Kazma, sözleşmeden cayma hakkının, öğrencinin uzun süreli tedaviyi gerektiren bir hastalık geçirmesi veya okuma hakkını kaybetmesi gibi durumlarda da geçerli olduğunu ifade etti.

Okul servis ücretleri ne olacak?​

Servis ücreti 0-1 kilometre arası 312 liradan 396 liraya çıkarıldı. Minibüslerde kısa mesafe 2,75 liradan 3,75 liraya, uzun mesafe 4 liradan 5,50 liraya, öğrenci ücreti 1,75 liradan 2,50 liraya yükseltildi.

Okul servis şoförleri nereye şikayet edilir?​

Okul servis şoförleri nereye şikayet edilir?
ŞİKAYETLER BAKANLIĞIN AÇTIĞI ALO 147 HATTINA BİLDİRİLEBİLECEK.

Okul servis ücretleri kaç ay ödenir?​

Okul servis araçlarındaki araç takip sistemi verileri istenmesi halinde okul yönetimi, kolluk birimleri ve velilerle paylaşılacak. Belirlenen usul ve esaslara göre, ücretler yıllık olarak ödenebileceği gibi aylık taksitlerle de (en fazla 9 taksit) ödenebilecek.

Servisleri kim denetler?​

MADDE 13 – (1) Okul servis taşıma faaliyetleri, her eğitim-öğretim yılının birinci ve ikinci dönem başlangıcında valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulacak denetim komisyonu marifetiyle denetlenir. (2) Okul servis araçları kolluk kuvvetlerince de her zaman denetlenebilir.

Okul servisleri nereye şikayet edilir 2019?​

Okul servisleri nereye şikayet edilir 2019?
“Velilerimiz 153’ü arayıp şikâyet edebilirler” 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı başladı. Servis firmaları, özellikle özel okullardaki velilerden, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) açıkladığı resmi servis tarifesinin üzerinde rakamlar alınıyor.

Servis ücreti ne kadar 2021?​

Minibüs indi-bindi ücreti 3,75’ten 5,25’e, okul servis ücreti 396 liradan 554 liraya, personel servis ücreti 211 liradan 295 liraya, taksi dolmuş ücreti de 7,25 liradan 10 liraya yükseltildi.

Okul servis ücretleri artacak mı?​

2021-2022 eğitim ve öğretim yılı servis aracı fiyat tarifesine göre; şehir içi 337,5 TL, Atakum-şehir merkezi 381,25 TL, Tekkeköy- şehir içi 381,5 TL, Çarşamba-Samsun 568,75 TL, Bafra-Samsun 612,50 TL, Kavak-Samsun 612,50 TL, Terme-Samsun 625 TL, Havza-Samsun 775 TL, Asarcık-Samsun 756,25 TL ve Ladik-Samsun ise 775 TL …

Okul servisleri nereye şikayet edilir 2022?​

Okul servisleri nereye şikayet edilir 2022?
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk´un talimatıyla, “MEBİM 147” hattı kaldırılarak yerine öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere diğer vatandaşlara etkin ve kaliteli hizmet vermek amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi “444 0 632” telefon hattı kuruldu.

Okul servis araçlarını kim denetler?​

Özel servis araçlarının taşıma faaliyetleri Okul Servis Araçları Yönetmeği hükümlerince; İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Aile, çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülmektedir.

15 tatilde okul servis ücreti ödenir mi?​

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nden (UKOME) yapılan açıklamada “Eğitim ve öğretim yılı boyunca resmi ve idari tatiller ücrete tabidir. Yarıyıl tatilinde ücret talep edilmez” denildi. Yetkililer velileri haklı bularak servis firmalarının ücret talep edemeyeceğini bildirdi.

Servis parası ne kadar 2022?​

Servis parası ne kadar 2022?
OKUL SERVİS ÜCRETLERİ 2022 Daha önceki zam talebiyle 312 liradan 396 liraya çıkarılan 0-1 kilometrelik servis ücretleri, kilometre başına 554 lira olarak güncellendi.

Okul servis denetimini kim yapar?​

Çalışma şartları yönünden Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer ilgili kuruluşlar da mevzuatları çerçevesinde her türlü denetimi yaparlar.

Okul servisleri nereye şikayet edilir 2021?​

Servis araçları nereye şikayet edilir?​

Servis araçları nereye şikayet edilir?
Sorunların çözüm noktası ALO 130 hattı vatandaşlarca aktif olarak kullanılıyor.

Okul servis sözleşmesi iptal edilebilir mi sorusuna cevap olarak; Avukat Cevat Kazma'nın belirttiğine göre, sözleşmeden cayma hakkı öğrencinin uzun süreli tedavi gerektiren bir hastalık geçirmesi veya okuma hakkını kaybetmesi gibi durumlarda geçerli olabilir. Bu tür özel durumlar sözleşmenin tek taraflı olarak feshedilmesine olanak tanıyabilir. Ancak sözleşmeyi iptal etmeden önce konuyla ilgili detayları ve yasal haklarınızı öğrenmek önemlidir.

Okul servis ücretleri hakkında; 0-1 kilometre arası servis ücretinin 312 liradan 396 liraya çıkarıldığı, minibüslerde kısa mesafenin 2,75 liradan 3,75 liraya, uzun mesafenin 4 liradan 5,50 liraya, öğrenci ücretinin ise 1,75 liradan 2,50 liraya yükseltildiği bilgisine yer verilmiş.

Okul servis ücretlerinin ödenme şekli ile ilgili; okul yönetiminin, kolluk birimleri ve velilerle paylaşılacak olan araç takip sistemi verilerine göre ücretlerin yıllık olarak ödenebileceği gibi aylık taksitlerle de (en fazla 9 taksit) ödenebileceği belirtilmiş.

Okul servislerinin denetlenmesi konusunda; okul servis taşıma faaliyetlerinin valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulan denetim komisyonu marifetiyle denetlendiği ve ayrıca kolluk kuvvetlerince her zaman denetlenebileceği ifade edilmiş.

Okul servisleriyle ilgili şikayetlerin iletilmesi için 147 numaralı Alo 147 hattının Bakanlık tarafından açıldığı belirtilmiş. Ayrıca 2019 yılında velilerin servis firmalarıyla ilgili şikayetlerini iletebilecekleri 153 numaralı hattı kullanabilecekleri aktarılmış.

Son olarak, özel servis araçlarının taşıma faaliyetlerinin çeşitli bakanlıklar tarafından denetlendiği ve okul servis ücretlerinin 2021 ve 2022 yıllarında yapılan zam oranları hakkında bilgiler paylaşılmıştır.

Geri