AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Server 2016 destegi ne zaman bitiyor?

Editör

Yeni Üye

Server 2016 desteği ne zaman bitiyor?​

Windows Server 2016
Öncülü | Windows Server 2012 R2
Ardılı | Windows Server 2019
Web sitesi | Sitesi
Temel Desteğin Sona Ermesi | 11 Ocak 2022
Genişletilmiş Desteğin Sona Ermesi | 12 Ocak 2027

Windows Server Containers nedir?​

Windows Server Containers kullanıldığında ana sunucu işletim sistemi üzerindeki tüm konteynerler ile bir çekirdeği paylaşır. Bunun anlamı, Windows konteynerler birbirinden izoledir ama doğrudan Windows Server 2016 üzerinde çalışırlar. Windows Server Container üzerinde stateless uygulamalar çalışır.

Server Core Edition nedir?​

Server Core Edition nedir?
Server Core; Windows Server işletim sisteminin sınırlı fonksiyonlarını kullanarak görselliğe sahip olmayan her şeyin komut satırından yapıldığı böylelikle bir sunucunun da performanslı çalışmasının sağlandığı bir sürümdür.

Windows 10 Enterprise desteği ne zaman bitiyor?​

*Windows 10, sürüm 1803, Enterprise, Education ve IoT Enterprise sürümleri için destek 11 Mayıs 2021 tarihinde sona erecektir.

Kubernetes nedir nasıl kullanılır?​

Kubernetes, hem bildirime dayalı yapılandırmayı hem de otomasyonu kolaylaştıran, konteynere yüklenmiş iş yüklerini ve hizmetleri yönetmek için kullanılan taşınabilir, genişletilebilir, açık kaynaklı bir platformdur. Büyük ve hızla büyüyen bir ekosisteme sahiptir.

Core lisanslama nedir?​

Core lisanslama nedir?
Server Core Lisanslama modeli Bu lisanslama tipinde, fiziksel ya da sanal sunucuda çalışan Core sayısına göre lisanslama yapılır. Fiziksel Sunucu üzerinde kaç core var ise ya da sanallaştırma yaptığınız sunucu kaç core ise, buna uygun bir lisans satın alaiblirsiniz.

Windows Core Edition nedir?​

Windows Core OS temel olarak şu özelliklere sahip olacak: Her zaman internete bağlı kalma. Sürdürülebilir performans geliştirmeleri, Bulut sistemleri entegrasyonu. Yapay zeka entegrasyonu.

Windows 10 destek ne zaman kesilecek?​

ABD’li şirket, 2015 yılının temmuz ayında kullanıma sunduğu işletim sistemi Windows 10 için sunduğu desteği 14 Ekim 2025 tarihinde sona erdireceğini duyurdu. Microsoft’un yaptığı açıklamaya göre 14 Ekim 2025’te Windows 10’un fişi çekilmiş olacak.

Windows 10 Bitiyor Mu?​

Windows 10 Bitiyor Mu?
Teknoloji devi tarafından alınan karara göre 14 Ekim 2025 tarihinde Windows 10’a sağlanan destek sona erecek. Bu gelişme, popüler işletim sisteminin Home, Pro, Enterprise ve Educations sürümlerini kapsıyor.

Windows Server 2016 için destek süreleri şu şekildedir:
- Temel Desteğin Sona Ermesi: 11 Ocak 2022
- Genişletilmiş Desteğin Sona Ermesi: 12 Ocak 2027

Windows Server Containers, ana sunucu işletim sistemi üzerindeki tüm konteynerler ile bir çekirdeği paylaşarak çalışır. Bu sayede Windows konteynerler birbirinden izole olabilir, ancak doğrudan Windows Server 2016 üzerinde çalışırlar. Windows Server Container'da stateless uygulamalar çalışabilir.

Server Core Edition, Windows Server işletim sisteminin sınırlı fonksiyonlarını kullanarak görselliğe sahip olmayan bir sürümdür. Bu sayede, sunucuların performansı artar ve işlemler komut satırı üzerinden gerçekleştirilebilir.

Kubernetes, taşınabilir, genişletilebilir ve açık kaynaklı bir platform olup, konteynerlere yüklenmiş iş yüklerini ve hizmetleri yönetmek için kullanılır. Bildirime dayalı yapılandırmayı ve otomasyonu kolaylaştırarak büyük ve hızla büyüyen bir ekosisteme sahiptir.

Core lisanslama modelinde, fiziksel veya sanal sunucularda çalışan core sayısına göre lisanslama yapılır. Sunucuların kaç core'a sahip olduğuna göre uygun lisans satın alınabilir.

Windows Core Edition, temel olarak her zaman internete bağlı kalabilme, sürdürülebilir performans geliştirmeleri, bulut sistemleri entegrasyonu ve yapay zeka entegrasyonu gibi özelliklere sahip olacak şekilde tasarlanmıştır.

Windows 10 için destek 14 Ekim 2025 tarihinde sona erecektir. Bu karar, Windows 10'un Home, Pro, Enterprise ve Education sürümlerini kapsamaktadır. Microsoft, bu tarihten itibaren Windows 10'a sağlanan destek hizmetini sonlandıracaktır.

Geri