AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sertleşme Bozukluğu (Erektil Disfonksiyon)

SoruCevap

Yeni Üye
Erektil disfoknsiyon tarif olarak daima ve yineleyici bir biçimde peniste kâfi sertleşmenin olmaması durumudur. Penis münasebet öncesi ve bağ sırasında kâfi sertliği koruyamaması ilgiyi olumsuz bir formda tesirler.

Sertleşme bozukluğunun 3 alt tipi vardır;

Primer:
Cinsel hayat başladığından itibaren süren tip.

Sekonder:Cinsel hayatının bir mühletinden sonra ortaya çıkan tip.

Durumsal:Yer, vakit ve ömür olayların tesirine bağlı tip.

Spontan ereksiyonlar (gün içinde olan), sabah ereksiyonları, ön sevişmede ereksiyon olması fizikî bir durum olmadığına işaret olabilir.

Cinsel terapiye başlamadan evvel bir ürolog tarafından denetim sağlanması ve fizikî bir durum yok ise cinsel terapiye başlamak daha sağlıklı bir durum olarak görünebilir.

Ereksiyon tanısı konulması için sertleşme probleminin 6 ay boyunca devam ediyor olması gerekiyor.

Seanslarda genel olarak çift olarak katılınması istenebilir. Bu durum erkeğin sorunu olarak görülebilir.

Lakin bu çiftin sıkıntısıdır. Her iki partnerin iştiraki sorun sağlıklı bir biçimde çözümlenmesine katkı sağlar.

Nedenleri:

· Cinsel bilgi eksikliği

· Yetiştirilme biçimi

· İlişkisel sorunlar

· Erkeğin kendi üstüne aldığı ben cinsel alakayı yönetmeliyim yükümlülüğü

· Cinselliğin koitten ibaret görmek

· Travmalar

· Ruhsal meseleler (depresyon, anksiyete, stres)

Tedavisi

Sertleşme bozukluğunun tedavisi geliş nedenine nazaran değişkenlik gösterir.

Sigara-alkol alımının sonlandırılması, beslenme tertibi, idmanlar, hormonal tedaviler, cerrahi müdahaleler sıralanabilir.

Cinsel terapide geliş nedeni nazaran psikoeğitim verilir. Özgüven manasında rastgele bir eksiklik yaşanma durumu var ise bu durumla alakalı görüşmelerde gerçekleştirilir. Bağ sorunlarıda bu manada konuşmaya paha olabilir. Sonrasında evreli olarak davranışsal adımlar uygulanır. Ereksiyon olmadan oral ve elle uyarılma, erotik zevk, koit dışında sevişmenin verdiği keyif manasında bilgiler verilir.

Geri