- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 232.215
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Sertifiker ne demek?
müteşebbisin yönetmelik veya standartlara göre belgelenmesidir. personele kontrolör, sertifikasyon işlemini yapan personele ise sertifiker denmektedir.Organik tarımda sertifikasyon ne demektir?
Organik tarımda iki çeşit sertifika vardır. Birincisi Müteşebbis ikincisi de ürün sertifikasıdır. Organik Tarım Müteşebbis Sertifikası, yetkilendirilmiş kuruluş müteşebbis ile sözleşme imzaladıktan sonra yapılan ilk kontrole müteakip uygun görülmesi halinde yetkilendirilmiş kuruluş tarafından verilen sertifikadır.b) Organik tarım faaliyetleri, müteşebbis ile yetkilendirilmiş kuruluş arasında imzalanan sözleşmeye dayalı yürütülür. Bu sözleşme; tarımsal faaliyetin bu Yönetmelik hükümlerine göre yapılacağını belirleyen yazılı anlaşmayı ifade eder.
Organik sertifikasını kim verir?
Organik sertifikası, bakanlık tarafından yetkilendirilen ve uluslararası tarafsız inceleme kuruluşları tarafından verilmektedir.
Gübresiz tarım mümkün mü?
Ama epeyce değişiklik gerekecektir. Örneğin hayvancılık artık yoğunlaşarak ülkenin bazı yerlerinde toplanmıştır. Bir kısım hayvan gübresi tarımda kullanılmayıp ziyan olmakta, çevreyi kirletmektedir.
Organik Sertifikalı ne demek?
Organik ürün sertifikası, üretimi esnasında hiçbir zararlı kimyasal bulunmayan ve tüm üretim süreci boyunca kontrole açık olan ürünler için verilen bir belge türüdür. Organik sertifikası verilebilmesi için uygulanan kontrol ve sertifikasyon süreçleri son derece kapsamlıdır.Organik ürün sertifikası nasıl alınır?
Organik ürün belgesi almak isteyenler uluslararası standartları tam olarak karşılamak zorundadır. Söz konusu belgenin alınabilmesi için doğa ile adapte olmuş üretim yöntemleri kullanılmak zorundadır. Organik üretim, yerel kaynak ve çiftliklerin faaliyetine dayanan bir üretim sistemine dayalıdır.Organik Arıcılık Sertifikası Nasıl Alınır
- Organik arıcılık artık her önüne gelene yapamıyor malesef.
- Organik arı yetiştiriciliği ve/veye organik bal üretme faaliyetlerinde bulunmak isteyen müteşebbis, bir dilekçe ile kontrol ve sertifikasyon kuruluşuna veya kontrol kuruluşuna başvurur.