Sertifikali okul oncesi ogretmenligi nasil olunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Sertifikalı okul öncesi öğretmenliği nasıl olunur?​

Anaokulu öğretmeni için okunacak lise bir önem teşkil etmiyor. Herhangi bir liseden mezun olduktan sonra, Çocuk Gelişimi, Ev Ekonomisi, Anaokulu Öğretmenliği ya da Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinden birini okuyup, KPSS’yi kazanarak anaokulu öğretmeni olunabilir.

Okul öncesi öğretmenliği Hangi bölüm?​

Okul öncesi öğretmenliği üniversitelerin eğitim fakültelerine bağlıdır. Üniversitelerdeki okul öncesi öğretmenliği bölümünde dört yıllık lisans eğitimi verilmektedir. Bu bölümde verilen dört yıllık eğitimin ardından ise üniversiteden “Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Diploması” ile mezun olunur.
Okul öncesi öğretmenliği için hangi sınavlara girmeliyim?
Okul öncesi öğretmenliği hangi sınava girmeliyim? Eğitim Fakültesi’ndeki bölümlerden birini bitirenler mezun olduktan sonra Kamu Personeli Seçme Sınavı’na girmeli ve bu sınavdan geçerli not almalıdırlar. KPSS’den başarılı olanlar anaokuluna öğretmen olarak atanırlar.
Eşit ağırlıktan anaokulu öğretmeni olunur mu?
Bazı üniversitelerin 2020 YKS puanları aşağıdaki gibidir. Anasınıfı öğretmeni olmak için sözel ya da eşit ağırlık puan türünde tercih yapılması gerekir.

Halk Eğitim 4-6 yaş sertifikası ne işe yarar?​

Bu sertifika programı Diyanet İşleri Başkanlığında Kur’an Kursu Öğreticisi olabilme şartı değildir. Kur’an Kursu Öğreticisi olarak atandıktan veya görevlendirildikten sonra Kur’an kurslarının 4-6 yaş grubu çocuklara yönelik eğitim verilen sınıflarında derse girmek isteyen öğreticilere yönelik bir sertifika programıdır.

Diyanet 4-6 yaş öğreticisi nasıl olunur?​

Bunun için Kuran Kursu Öğreticisi olmak isteyen memurların artık ÖSYM tarafından yapılan Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı’na girmeleri gerekmektedir. 80 soruluk test şeklinde yapılacak sınava Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolu ve sözleşmeli personeli katılabilecektir.

Geri