Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sertifikalara e devletten nasil bakilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sertifikalara e devletten nasıl bakılır?​

Bu belgenin doğruluğu ‘https://www.turkiye.gov.tr’ adresinde veya mobil cihazlara yüklenebilen e-Devlet Kapısına ait barkodlu belge doğrulama uygulaması vasıtası ile belgenin üzerindeki kare kod okutularak kontrol edilebilmektedir.

Aldığım sertifikaları nereden görebilirim?​

e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan ‘Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama’ ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Halk eğitimi merkezleri tarafından düzenlenen kurslara ait tüm sertifikalar e-Devlet kapısı üzerinden erişime açıldı. Sertifika almak için artık halk eğitim merkezlerine gitmek gerekmeyecek.
Türkiye Sağlık Vakfı onaylı sertifikalar geçerli mi?
696,00 ₺ BU EĞİTİM TÜRKİYE SAĞLIK VAKFI TARAFINDAN HAZIRLANMIŞ VE SUNULMUŞTUR.EĞİTİM SONUNDA TÜM SAĞLIK KURUMLARINDA GEÇERLİ TÜRKİYE SAĞLIK VAKFI ONAYLI SERTİFİKALAR GÖNDERİLMEKTEDİR.
Sertifika sorgulama nedir?
Sertifikanızın üzerinde yer alan sertifika numarasını yazınız ve telefonunuzda bulunan herhangi bir QR kod okuyucuya sertifikanızın üzerindeki QR kodu okutarak sertifikanızın doğruluğunu kontrol edin.

Alınan sertifikalar e devlette görünür mü?​

Özellikle devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerden almaya hak kazanılan sertifikaların sorgulanabildiği e-Devlet’te halk eğitim merkezleri ve devlete özel eğitim merkezlerinden alınan sertifikalarda görülebiliyor.

Halk eğitim sertifika kaç günde çıkar?​

Kurs Sonunda Başarılı Olan Kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı Onaylı Sertifika Verilir. Kurs Sonunda Sertifikanızı 15 Gün İle 2 Ay Gibi Bir Süre Sonra Halk Eğitim Merkezinden Şahsen Alabilirsiniz.
Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı özel kurslarda eğitim alan herkes kendi işyerini açabilecek.
Eczanede çalışmak için sertifika nasıl alınır?
Eczane yardımcı personel eğitimi kursumuzun süresi 132 saat olarak belirlenmiştir. Eğitimler yeterliliğe dayalı olarak verilmekte, kursiyer online eğitime katılarak kendini geliştirebilir ya da bu alanda zaten kendini geliştirmiş ise online sınava katılarak başarılı olursa sertifika alabilir.
Eczane sertifikası nedir?
Eczane Yardımcı Personeli Sertifika programı bir diğer adıyla Eczane Kalfası Sertifikası sağlık alanında çalışmak isteyen, Eczane Yardımcı Personeli (kalfa) olarak görev almak isteyen kişilere özel olarak hazırlanan Üniversite onaylı ve e-Devlet’te sorgulanabilir sertifikalı eğitim programıdır.

Sertifikanın gerçek olduğu nasıl anlaşılır?​

Sertifikanızın üzerinde yer alan sertifika numarasını yazınız ve telefonunuzda bulunan herhangi bir QR kod okuyucuya sertifikanızın üzerindeki QR kodu okutarak sertifikanızın doğruluğunu kontrol edin. Sertifika aldığınız kurumdan anlık doğrulama sistemli sertifika talep ediniz.

e-Devlet sertifikalarım nerede?​

(Eğer bir e-Devlet şifresine sahip değilseniz size en yakın PTT şubesine giderek bir e-Devlet şifresi temin edebilirsiniz.) Ardından açılan e-Devlet ana sayfasının en üstünde bulunan arama butonuna basarak ilgili yere ‘Sertifika Sorgulama’ yazarak arama işlemine devam edin.

Geri