AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Sert pirinc nasil yumusatilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Sert pirinç nasıl yumuşatılır?​

Pirinci önce iyice yıkayıp nişastalı suyunu süzün. Daha sonra parmak dayanacak kadar sıcak suda ıslatın. 1-2 saat önceden ıslatmak, pilavın yumuşak olmasına ve tanelerin içinin eşit derecede pişmesine yardımcı olur.
Pirinç pilavı neden pişmez?
Kavrulmuş pirincin üzerine ilave ettiğiniz su da sıcak olmalı. Soğuk su koyarsanız tencerenizin sıcaklığını bir anda düşürür ve pilavınızın pişme süresini uzatarak kıvamının bozulmasına neden olursunuz. Pilavınızda pirinç tanelerinin daha beyaz olması için içine birkaç damla limon suyu ekleyin.
Pilavın suyu fazla gelirse ne yapılır?
Eğer koyduğunuz suyun çok fazla olduğunu düşünüyorsanız, pirinçleri karıştırmayı bırakın. Tencerenin üzerine kağıt havlu veya temiz kuru bez koyarak kapağını kapatın. Ocağı en kısık ateşe alarak suyunu azar azar çekmesini sağlayın. Eğer tencerede su kaldıysa, tencerenin kapağını açın ve ocağı kısık ateşe getirin.

Kurumuş pilav nasıl yumuşatılır?​

Pilavınızın olduğu tencereden daha büyük boş bir tencere alın ve içine az miktarda su doldurun. Pilav tenceresini, su dolu olan büyük tencerenin içine koyup ocağın altını yakın. Büyük tenceredeki su kaynayacak ve buharıyla birlikte pilavınız ısınacaktır.
Pirinç pilavı neden hamur olur?
Pilav yaparken kapağını açmamaya ve sürekli olarak karıştırmamaya özen gösterin. Aksi takdirde pilavınızın lapa olma olasılığı %120 diyebiliriz. Çünkü pirinçler karıştırıldıkça nişastaları ortaya çıkar ve bu da onun tam kıvamında olmasını değil, lapa olmasına neden olur.
Pilav lapa oldu ne yapayım?
Adımlar
- Tencerede su kalmışsa buharlaşmasına izin ver. Tencerenin kapağını aç ve buharın dışarıya çıkmasına izin ver.
- Fazla suyu ince gözlü bir süzgeçle ya da kevgirle süz.
- Pirinç taneleri birbirine yapışmışsa soğuk suyla durula.
- Fazla suyu gidermek için pilavı fırında 5 dakika pişir.
- Yeni pilav yap.

Pilav lapa olmaması için ne yapmalı?​

Pilavınızı orta ateşte ısıyı yükseltip, düşürmeden ve kapağını açmadan pişirmeye özen gösterin. Bu aşamada açıp karıştırırsanız ya da sık sık kapağını kaldırarak kıvamını kontrol etmeye çalışırsanız nişastasını ortaya çıkarıp lapa olmasına neden olabilirsiniz. Pilavınızı bırakın, ağır ağır pişip suyunu içine çeksin.
Pişmiş pilava sonradan su eklenir mi?
Videolu Anlatım. Pilavın pişip pişmediğini pirinç tanesini ancak tadarak anlayabilirsiniz. Taze, yenilebilir yumuşaklıkta ama dişe gelir sertlikte olmalıdır. Eğer tarifte verilen pişme süresi tamamlandığında pirinçler hala fazla sertse ve pilav suyunu çekmişse, 1/4 ölçü sıcak su ilave edin.
4 günlük pilav yenir mi?
Pirinç uygun koşullarda saklandığında 4-5 yıl kadar rahatça tazeliğini koruyabilir. Hem de bunun için buzdolabına bile gerek yok. Fakat pilav kısa sürede bozulmaya başlar ve buzdolabında saklandığında bile 4-6 gün içerisinde tüketilmelidir.

Pirincin bayat olduğu nasıl anlaşılır?​

Bir bardak kadar suya birkaç kaşık pirinç ekleyin. Eğer pirinçler kabın dibine çöküyorsa o pirinç kaliteli bir pirinçtir. Eğer yüzeyde kalıyorsa, aldığınız pirince şüpheyle yaklaşmanız için artık sebebiniz var demektir.
Pilava tuz atmayı unuttum ne yapabilirim?
Çok kolaydır. Bakınız tuzsuz pilava tuzluk ile tuz eklenmez bu bir dramdır öküz müsünüz pardon? Neyse, 1 çay bardağı sıcak suda tuzu eritip pilavın üstünde gezdiriyoruz. Pilavı tuzlu yapar.
 
Geri
Üst