AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sert misir nasil haslanir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Sert mısır nasıl haşlanır?​

Haşladığınız mısırın kusursuz bir lezzete sahip olması için haşlama suyunun mutlaka yeterli olması gerekir. Bunun için mısırların üzerini 2 parmak geçecek kadar su eklemeniz mısırların iyi bir şekilde pişmesini sağlayacaktır.

Süt mısırı nerelerde kullanılır?​

Mısır salatası dışında pilavlarda, mezelerde, aperitiflerde ve çorbalarda da lezzet katma görevini üstlenir. Bol marul ve tavukla hazırlanmış nefis bir salata, mısır olmadan sanki biraz eksik kalır. Tariflere lezzet kattığı kadar sarı rengiyle iştah da açan mısır; tavuk, et ve sebze yemeklerine de lezzetle eklenebilir.
Çokça mısır nasıl yapılır?
Mısırları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 10 dakika kadar pişirdiğiniz mısırları süzüp tekrar tencereye alın. Üzerine tereyağını ekleyip mısırların sıcağıyla eritin. Tuz ve dilediğiniz baharatları ekleyip mısırları kaselere bölüştürün.
Kart mısır nasıl haşlanır?
Yıkadığım mısırları tencereye alıp üzerine bol su dolduruyorum. Eğer yaprakları varsa onları da tencereye atıyorum. Güzel bir aroma veriyor. Kaynayana kadar yüksek ateşte sonra da en kısık ateşte pişiriyorum.

Kuru mısır ne kadar sürede haşlanır?​

Mısırları haşlarken içine attığınız şeker de mısıra hem güzel bir tad verir, mısırı yumuşatır ve çabuk pişmesini kolaylaştırır. Eğer mısırları düdüklü tencerede yapacaksanız, süt mısırı 30-35 dakikada pişerken, orta olgunlukta bir mısır 1 saatte pişebiliyor.

Haşlanmış mısır hangi yemeklerde kullanılır?​

Mısırla yapılan en güzel 7 tarif
- 1- Patlamış mısırlı mango salatası
- 2- Tavuk salatalı mısırlı taco.
- 3- Mısırlı barbunya.
- 4- Izgara mısır ve domates salatası
- 5- Bebek mısırlı çorba.
- 6- Peynirli mısırlı dip.
- 7- Mısır salatalı tavuk.
Tane mısır nasıl hazırlanır?
Bardakta Mısır Nasıl Yapılır?
- 1. adım: Küçük bir tencereye 3 bardak su koyup kaynatın.
- 2. adım: Daha sonra kaynayan tencerenin üzerine bir süzgeç koyun.
- 3. adım: Süzülen mısırları süzgecin içerisine atın.
- 4. adım: 10-15 dakika mısırların su buharında pişmesini sağlayın.
Kurutulmuş mısır kaynatılır mı?
Evde süt mısır haşlamanın püf noktalarından en önemsi Mısır haşlanırken içerisine kuru mısır yaprakları ilave etmek ve onlarla haşlamaktır. Kuru mısır yaprakları ilave ederek kuru mısır haşlamak yukarıda da belirttiğimiz gibi haşlanmış süt mısıra oldukça güzel bir aroma vermektedir.

Geri