AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Sert damak nerede bulunur?

Editör

Yeni Üye

Sert damak nerede bulunur?​

Sert damak, ağız boşluğu tavanının büyük kısmını oluşturur ve yumuşak damakla birlikte burun boşluğunu ağız boşluğundan ayırır. Sert damaktaki morfometrik ölçümler, yapısal değişiklikler ve damak indekslerinin farklılığı damak cerrahisi ile üst çene protezlerinin yapımında önemlidir.

Palatal Torus nedir?​

Torus üst veya alt çenede gelişen fazla kemiktir. Ağzın çatısında (damak) bulunduğunda, duruma torus palatinus denir. Alt çenede bulunduğunda buna torus mandibularis denir.

Damak kaç bölüme ayrılır?​

Damak kaç bölüme ayrılır?
İkiye ayrılır damağımız. Palatum durum : Damakların kemikten oluşan bölümüne denilir. Sert damak demektir. Palatum molle : Damağımızın kas ve zarlardan oluşan diğer kısmına ise yumuşak damak denilir.

Yumuşak damak ne demek?​

Yumuşak damak ya da velum (Latince: palatum molle, velum palatinum) memelilerde ağzın tavanını oluşturan damağın arkasını oluşturan yumuşak dokulu kısımdır. Ağzın önünde bulunan sert damağın aksine yumuşak damak kemik içermez. Equidede çok uzundur. Bu bakımdan atlar ağızdan solunum yapamaz ya da çok az yapabilir.

Damakta şişlik neden olur?​

Damakta oluşan pamukçuk gibi hastalıklar, damak şişmesini oluşturmaktadır. Bu nedenle temiz gıdaların tüketilmesi ve ağız bakımının ihmal edilmemesi gerekir. Vücudun susuz kalması, damakta kuruluğa neden olur ve uzun süre susuz kalan kişilerde bakteri üremeye başlar. Bu durum ise damağın şişmesine sebep olur.

Sert damak yapısında hangi kemik var?​

Sert damak yapısında hangi kemik var?
Palatum durum (Sert damak) : Maxilla (ön 3/4) ve Palatin (arka 1/4) kemiklerden oluşur.
Maksiller Torus ne demek?​
Ağzın çatısında (damak) bulunduğunda, duruma torus palatinus denir. Alt çenede bulunduğunda buna torus mandibularis denir. Torus lokal tahriş, dişlerinizi öğütme (bruksizm) veya düzensiz bir ısırmaya neden olan yanlış hizalanmış dişler (maloklüzyon) gibi genetik veya çevresel etkiler nedeniyle gelişebilir.

Geri